Донецький "Шахтар" показав свій "патріотизм" у Львові

Юлія Субота  |  Неділя, 23 листопада 2014, 21:56
Скандал із відмовою "Шахтаря" одягти патріотичні футболки набирає обертів
Донецький "Шахтар" показав свій "патріотизм" у Львові

Донецький клуб, що тимчасово у зв`язку із ситуацією у себе вдома, переїхав  кілька місяців тому до Львова, встиг стати фігурантом гучного скандалу. Виною всьому відмова гірників одягати на матч із місцевими "Карпатами" футболки із надписом: "Слава українській армії".

Інформація набула широкого розголосу, чимало львів`ян обурила така зухвала поведінка "Шахтаря", а футбольний клуб "Карпати" взагалі зробив офіційну заяву щодо негідної поведінки свого суперника.

Відповідь донецького клубу не забарилась: на офіційному сайті "Шахтаря" з`явилось повідомлення, у якому йдеться про причини відмови одягти патріотичні футболки на гравців команди: 

"У нашому домі йде війна, гинуть ні в чому не винні люди, руйнується інфраструктура краю. Для кожного жителя Донбасу це особистий біль. Шоу, влаштоване "Карпатами" перед матчем, з нашої точки зору, було чисто провокаційним. Спроба вивести супротивника - явище, цілком зрозуміле і в футболі нерідке. Але колеги з "Карпат" втратили почуття міри, обравши для своїх передматчевих затій тему війни. 

Матч з "Шахтарем" для цієї провокації був обраний, звичайно, не випадково (до цього моменту ні на одному зі своїх домашніх матчів "Карпати" чомусь не висловлювалися на підтримку дій армії). Організатори акції знали напевно, що "Шахтар" не вийде на поле в запропонованих йому футболках. Але автори провокації не розуміють одного: що сьогодні для "Шахтаря" оранжево-чорна футболка цінніша, ніж коли б то не було. На єдиній футболці, яку "Шахтар" готовий вдягнути, буде написано: "Мир Донбасу, мир Україні". Немає сьогодні цілі більш важливої. Футбол не повинен розколювати країну. Футбол має бути поза політикою, він покликаний об'єднувати людей", - йдеться у офіційній заяві клубу.
 
Трохи згодом на офіційному сайті цього разу вже львівських "Карпат" з`явилось припущення, що гірники може й не мали нічого проти надписів на футболках, але керівництво клубу не схвалило ідею. 
 
 
comments powered by HyperComments