Сьогодні розпочинається виставка "Свобода" присвячена Майдану

Юлія Субота  |  Середа, 15 жовтня 2014, 11:51
Від сьогодні усі охочі матимуть змогу переглянути унікальну експозицію.
Сьогодні розпочинається виставка "Свобода" присвячена Майдану

Сьогодні, у середу, 15 жовтня, у Національному художньому музеї розпочнеться виставка "Свобода" талановитого українського  та арт-директора Мистецького об'єднання "Дзиґа" Влодка Кауфмана. Цей прокт має стати першим у майбутньому Музеї свободи/Музеї Майдану.  

 
Впродовж проекту відвідувачі матимуть можливість поділитись своїми враженнями та ідеями щодо бачення майбутнього Музею свободи/Музею Майдану. Планується, що в майбутньому Музеї буде створено дві постійні експозиції: одна присвячена становленню свободи в Україні та світі, друга присвячена Майданам 1990, 2004 та 2013–2014 років. Крім того плануються змінні експозиції, присвячені актуальним темам: цензурі, вимушеній міграції, правам меншин, самвидаву, мовній тематиці тощо.
 
Організатори дійства хочуть бачити в майбутньому Музеї: "Музей свободи/Музей Майдану має стати платформою, де творитимуться, дискутуватимуться, критикуватимуться нові уявлення про свободу, демократію чи ринок, формування суб'єктності та ролі різних суб'єктів в українському та інших пост-тоталітарних суспільствах. Також він має стати опорою для вчителів суспільних дисциплін у середній та вищій школі та центром наукових досліджень".
 
Головним куратором проекту має стати відомий львів`янин Влодко Кауфман. Після показу виставки в Києві, вона поїду у турне найбільшими містами України, зокрема Львові.
comments powered by HyperComments