У Львові Порошенко гуляв містом і обіцяв люстрацію (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 3 жовтня 2014, 23:27
Сьогодні, 3 жовтня Петро Порошенко вперше відвідав Львів у як Президент України.
У Львові Порошенко гуляв містом і обіцяв люстрацію (ФОТО)

Свій робочий візит до Львова, про який стало відомо лише за день, президент розпочав з Академії Сухопутних військ Збройних Сил України імені гетьмана Петра Сагайдачного. Перед вишикуваним строєм курсантів Порошенко розповів про необхідність реформування збройних сил та нагородив трьох студентів академії, учасників АТО орденом «За мужність» третього ступеня. Нагороди отримали: молодший сержант Вадим Масовець та старші солдати Володимир Сірків та Андрій Шевчук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За його словами, примітно, що за час проведення АТО 62 офіцери, випускники академії були відзначені високими державними нагородами.

«Один з них старший лейтенант Євген Зеленський, удостоєний звання Героя України, нажаль посмертно. Я особисто вивчав його справу і пам’ятаю опис цього бою під містом Щастя. Коли офіцер спецназу, захищаючи наші позиції врятував життя багатьом своїх бойових побратимів. На таких прикладах має виховуватись нове покоління», - зазначив гарант.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також, як висловив сподівання глава держави, незабаром в підручники з військової справи увійдуть операції 80-ї аеромобільної бригади в якій служать багато випускників академії, по обороні Луганського аеропорту.

Водночас, як підкреслив Порошенко, сьогодні політикам неприпустимо робити передвиборчий піар на війні. При цьому, чимало журналістів пов’язують  сьогоднішній візит Петра Порошенка до Львова із виборчою кампанією.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наступною точкою маршруту став Львівський національний університет імені Івана Франка, де президент провів зустріч зі громадою. Побачити гаранта та зробити селфі з президентом у вестибюлі рідної альма-матер зібралося сотні студентів. Коли Порошенко піднімався сходами чимало охочих тисли йому руку. Проте на саму зустріч пропускали тільки по запрошеннях. В актовому залі університету можна було побачити представників львівської інтелігенції, проте простим людям та спудеям вхід сюди був закритий.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На зустрічі Президент презентував реанімаційний пакет реформ “Стратегія 2020″ , адже на його думку Україна готова до змін та очищення влади. Зокрема, за його словами, в Україні вже виросло ціле покоління, яке не знає, що таке радянське рабство.

«Ми вийшли з радянського полону і більше ніхто ніколи не збирається туди повертатися», - констатував президент.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За його словами, тільки якщо ми не дозволимо відкрити другий фронт всередині держави, ми переможемо на фронті на Сході.

«Незважаючи на ці жахливі випробування, які зараз переживає країна, ворог зробив нас сильнішими. Він не загальмував, а навпаки прискорив історичні процеси. Я їжджу по державі і я за 23 роки ніколи не бачив Україну такою українською», - зазначив Порошенко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зокрема,  президент запевнив, що підпише закон про люстрацію, хоч і вважає його недосконалим. Також глава держави заявив, що обурений ухвалою суду, який відпустив екс-керівника спецроти «Беркуту», тож планує найближчим часом провести судову реформу. Окрім цього, Порошенко на радість присутнім пообіцяв, що сьогодні підпише указ про відставку голови Держприкордонслужби Миколи Литвина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вцілому від зустрічі з громадою склалось враження, що Порошенко говорить аудиторії те, що вона хоче почути. При цьому, частково свою промову він мав підготовлену на листочку. Так, промовляючи фразу «…погоджуюся з вашими львівськими інтелектуалами...» Порошенко додав: «Пробачте, тут пише «вашими», але я скажу: «нашими львівськими інтелектуалами».

Також цікавим стало твердженням президента, що другою державною мовою в Україні має бути не російська, а англійська. Ба більше, знання англійської має бути другим критерієм чиновника після люстрації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По завершенні зустрічі президент провів брифінг для преси на якому, до слова, була можливість задавати не заготовлені наперед питання, чого не скажеш про прес-конференції його попередника Віктора Януковича.

Зокрема, під час брифінгу, журналісти нагадали Главі держави про обіцяні міністром оборони Валерієм Гелетеєм нагороди та підвищення в званні для бійців із 24-ї та 72-ї механізованих бригад, які здійснили героїчний прорив з оточення. Відтак, президент пообіцяв особисто розібратися у цьому питанні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Також, як повідомив Порошенко, загалом за час проведення АТО на сході України загинули 946 українських військових і добровольців. Водночас твердження про тисячу загиблих під Іловайськом він назвав брехнею Кремля. При цьому, за час перемир'я, за його словами було звільнено 1342 українських військовослужбовців.

Відтак, на думку президента, якщо перемир’я продовжиться, потреби у четвертій хвилі мобілізації не виникне. Тож основні сили кидатимуть не на збільшення кількості військових на фронті, а на  забезпечення військовою технікою уже діючих частин. Тому свій візит до Львова Петро Порошенко завершив відвідинами Львівського бронетанкового заводу, де невдовзі буде налагоджено виробництво нової бронемашини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проте, щойно вийшовши з головного корпусу університету президента оточила юрба бажаючих взяти автограф, сфотографуватися чи просто поговорити. Тож не довго думаючи Порошенко прийняв рішення йти пішки, що стало несподіванкою для його охорони.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дорогою до пр.Свободи президент вітався та тиснув руку львів’янам. Хоч охорона майже не перешкоджала такому піар-ходу Глави держави, дозволяючи чи не всім підряд з ним ручкатись, проте неодноразово відпихала журналістів, які намагались це фільмувати.

comments powered by HyperComments