У Львові під чеським консульством відбувся пікет (ФОТО)

Юлія Субота  |  Четвер, 4 вересня 2014, 15:22
4 вересня активісти вишли на пікет під вікна чеського консульства.
У Львові під чеським консульством відбувся пікет (ФОТО)

Сьогодні, 4 вересня, небайдужі активісти вийшли на мирний пікет Генерального консульства Республіки Чехія у Львові, що на вулиці Антоновича, 130. 

Причиною акції протесту стало те, що Чехія разом з Угорщиною, Словаччиною і Кіпром висловились проти запровадження нових санкцій проти Росії. Таким чином саме Чехія може заблокувати впровадження санкцій на загальноєвропейському рівні.

Головною метою пікетувальників було привернення уваги консульства до проблеми, що виникла, а також передача відкритого листа представнику консульства, у якому активісти сформулювали необхідність введення якнайжорсткіших  санкцій сьогодні, аби завтра не стало остаточно пізно.

У транспарантах, які принесли із собою пікетувальники, вони англійською та чеською мовами звернулись до чехів, аби ті згадали криваві події 1968 у Празі й віднеслись із розумінням до конфлікту, який створила в Україні Російська Федерація.

Принесли із собою активісти й гучномовця, з допомогою якого скандували гасла, які були актуальними іще під час "Празької весни": "За нашу і вашу свободу" тощо.

Один із організаторів пікету, Костянтин Ковалишин, наголосив на тому, що дуже важливим є донести до простих пересічних європейців всю серйозність ситуації, адже якщо Україна не зупинить Путіна, він піде далі, й тоді ситуація набуде всесвітніх масштабів та може не на словах, а на ділі, призвести до світової війни.

 

comments powered by HyperComments