У Львові зустріли тіла одинадцятьох бійців, загиблих у зоні АТО (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 19 серпня 2014, 22:32
Сьогодні, 19 серпня, у львівському аеропорту з почестями зустріли тіла одинадцятьох загиблих військовослужбовців 24-ї механізованої та 80-ї аеромобільної бригад. Аби вшанувати полеглих Героїв біля летовища зібралися військовий оркестр, почесна варта, керівництво міста а також рідні загиблих та небайдужі львів’яни.
У Львові зустріли тіла одинадцятьох бійців, загиблих у зоні АТО (ФОТО)

Загинули бійці 16 серпня, поблизу Луганська внаслідок обстрілу з установок БМ-21 «Град». Як розповів в.о. заступника командира 80-ої аеромобільної бригади по роботі з особовим складом Ігор Бороздюк два снаряди «Граду» попали в укриття, де перебували військові. Наймолодшому з загиблих було всього 19 років. 

«Всі вони Герої! Вони захищали нашу Батьківщину і територіальну цілісність. Багатьох я знав особисто. Лейтенат  Івана Пасевич був дуже хорошою та доброю людиною. До своїх підлеглих він ставився як батько, хоча деякі з них навіть були старші за нього за віком. Інші військовослужбовці –  також порядні сини своїх батьків», - говорить Ігор Бороздюк.

З воріт аеропорту труни з бійцями виносили під звуки оркестру, а дорогу  до автомобілів люди встелили квітами. Присутні проводжали загиблих вигуками «Герої не вмирають!».

Проте, сама атмосфера на площі перед аеропортом стояла гнітюча. Матері, родичі та друзі оплакували загиблих. Не стримували сліз і львів’яни, які  прийшли віддати шану полеглим.

«Ще так важко не було… коли змішується гул двигуна літака, пісня “Пливе кача” і сльози одночасно одинадцятьох родин», - написала у мережі фейсбук львівська журналістка Лідія Губич.

При цьому, матері та дружини солдатів дорікали військовому командуванню, адже уже давно вимагали ротації для своїх чоловіків та синів, які воюють у зоні АТО.

Далі колона автомобілів з тілами загиблих рушила вулицями Львова. Труни доставлять до моргу. Похорони заплановані на середу, 20 серпня у Львові та в населених пунктах області.

comments powered by HyperComments