У Львові відкрився Центр дозвілля для літніх громадян (ФОТО, ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 15 серпня 2014, 20:07
У Львові, при Храмі Всіх Святих Українського Народу (вул.С.Петлюри, 22) відкрився Центр дозвілля для літніх громадян. Він створений для того, аби люди похилого віку могли соціалізовуватися, оскільки це одна з базових потреб людини. Урочисте відкриття центру приурочене до Дня Незалежності України.
У Львові відкрився Центр дозвілля для літніх громадян (ФОТО, ВІДЕО)

Розпочав свою роботу Центр ще у переддень святкування Різдва Господнього, 6 січня 2014 року. Тут, під час Святої Вечері літні одинокі львів’яни вперше зібралися разом, щоб відчути радість родинного затишку у дружній атмосфері. Відтоді вони радо відвідують цей центр дозвілля, де знайшли для себе друзів.

Як розповів настоятель Храму Всіх Святих Українського Народу отець Володимир Ольшанецький, тепер відвідувати Центр дозвілля люди похилого віку можуть не тільки на великі свята, а й впродовж усього року. Зокрема для них тут відбувається чимало різних заходів, таких як майстер-класи з рукоділля, зустрічі з відомими та цікавими людьми чи тематичні екскурсії. Зокрема, було організовано релігійну прощу у Страдч та похід у один з найпопулярніших закладів Львова – кафе Криївку. Для більш активних людей проводяться навіть спортивні турніри, наприклад змагання з боулінгу.

«Також тут можна, відпочити, поспілкуватися за чаєм із колегами, помолитися в храмі. Основне – що людина має можливість тут перебувати протягом дня і почуватися не самотньою. Також із відвідувачами Центру працює кваліфікований психолог», - розповів отець Володимир Ольшанецький.

Нагадаємо, що це не перший такого типу заклад у Львові. Схожі пункти відкриті при Храмі Воскресіння Христового (вул..Городоцька, 319а), Храмі Святого Климентія Папи (вул.Ген. Чупринки, 70) та при Храмі Покрови Пресвятої Богородиці (вул.Личаківська, 175).

Як зазначив в.о. начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин, сьогодні завдання міської влади аби  в кожному районі міста були осередки спілкування літніх львів’ян.

За словами чиновника, є хороший приклад, коли у такому спілкуванні народжується нова сімя.

«У січні поточного року двоє відвідувачів центрі дозвілля для літніх при Храмі Святого Климента Папи – пан Іван Онишко та Марія Груник – взяли шлюб», - розповідає Ігор Кобрин.

Відтак, львів’яни похилого віку, які вирішили долучитись до активного життя в Центрі дозвілля можуть звертатись за тел.: 233-10-49, або 238-82-74.

comments powered by HyperComments