На Львівщині масово горить сміття

Юлія Субота  |  Понеділок, 4 серпня 2014, 19:06
Через спеку у області горять сміттєзвалища.
На Львівщині масово горить сміття

Сьогодні, 4 серпня, у Львові було зафіксовано максимально високу температуру за останні 70 років - +34 С. Через надмірно жарку погоду потерпають не лише люди, а й довкілля.

Так, за останні дні у області зайнялось одразу кілька сміттєвих полігонів. Оскільки сміттєзвалища здебільшого розташовані в околицях Львова при до дорогах, то через самовільне займання сміття потерпають не лише мешканці довколишніх сіл, але й водії, які через задимленість місцями просто не бачать дороги.

У Буському районі сміттєзвалище почало диміти ще минулого тижня. А вже цими вихідними від смороду почали задихатися довколишні села. Зі слів мешканців сморід був таким, що дихати повітрям на вулиці було просто неможливо.
 
На сміттєзвалищі ж запевняють, що розгортають завали сміття справно, а загорання спричиняє не що інше як аномальна спека. Але при теперішньому температурному режимі слід розгортати сміття ретельніше, а землю пересипати.
 
Додамо, що проблема із сміттєзвалищами у області не є новою і щороку через нестримний сморід, загорання чи нестачу місця під сміттєзвалища виникають проблеми.
 
comments powered by HyperComments