Садовий зробив харківській владі пропозицію

Світлана Хлєстова  |  Неділя, 3 серпня 2014, 11:31
2 серпня в Харкові відбувся круглий стіл «Єдина країна» в рамках співпраці Львівської та Харківської областей. На заході побував мер Львова Андрій Садовий, а також в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко.
Садовий зробив харківській владі пропозицію

Крім того, круглий стіл з львівської сторони відвідав заступник міського голови Львова Олег Березюк, а з харківської - представники туристичної галузі області.

На круглому столі обговорювалися питання перспективи співробітництва областей. Також львів'яни ділилися власним досвідом того, як за короткий термін їм вдалося зробити Львів одним з туристичних центрів України.

Про це розповів Олег Березюк: «Місто Львів не має коксохімічних заводів, величезних турбоатомів, шахт... У нас є природа, подарунок історії.

Для нас туризм є індустрією, як для Харкова «Турбоатом». Коли в 2006 році ми починали з туризмом, у нас за рік не було і 200 тисяч туристів, у минулому році - мільйон - мільйон 200. Навколо площі Ринок утворилося не менше 10 тисяч робочих місць. А це - маленький завод.

Ми зробили це випадково. Ми інтуїтивно відчули, що люди, які ходять в кінотеатри, можуть поїхати в подорож. Ми зробили маленький 40-секундний ролик, та за 100 тисяч гривень прокрутили цей ролик в кіно. Це було в листопаді, а вже на Різдво до нас приїхало багато туристів». Також Березюк додав, що Львову, безумовно, потрібен харківський турист.

Іван Варченко зазначив: «Наші міста схожі не тільки тим, що ми разом приймали Євро-2012, не тільки тим, що у важкі часи і Львів, і Харків був столицею України, а й тим, що у нас є величезні перспективи в плані розвитку туризму.

Потрібно пов'язувати дві частини країни, робити це кожен день. Ми активно займаємося цим на рівні дітей, молоді».
Солідарний з цією думкою був і мер Львова Андрій Садовий: «У нас немає інформації один про одного, цим користуються наші вороги, тому нам потрібно співробітництво. Наша пропозиція - разом брати участь у міжнародних виставках, разом проводити форуми, щоб краще зрозуміти один одного».

comments powered by HyperComments