На Львівщині вже понад півсотні потопельників

Юлія Субота  |  Понеділок, 14 липня 2014, 17:32
Невтішна статистика смертей у воді.
На Львівщині вже понад півсотні потопельників

Цей рік б`є невтішні рекорди по кількості потопельників на Львівщині. Станом на минулі вихідні у Львові та області через утоплення із життя пішло вже понад 50 людей,  із яких четверо діти.

Лише цими вихідними втопилося двоє людей: 28-річний чоловік та 20-літня дівчина. Також надійшло повідомлення про підозру на утоплення 17-річного юнака, тіло якого наразі ще не знайшли.

Послуговуючись такою невтішною статистикою, ДСНС України у Львівській області особливо наголошує та дотриманні усіх правил техніки безпеки на воді, адже саме це може врятувати життя людини.

Насправді, дотримуватись правил безпеки на воді не так вже й важко. Насамперед, слід тверезо оцінювати свою витривалість та не запливати надто далеко, а коли ж плаваєте відмінно, все одно не слід запливати за огороджувальні буї. Також після тривалого перебування на сонці не слід відразу ж пірнати похапцем у холодну воду та активно рухатись у воді, адже реакція організму може бути неадекватною.

Окремо слід зазначити ризик, який виникає при купанні у нетверезому стані, власне через що часто і трапляється левова частка фатальних нещасних випадків на воді.

Також не слід ігнорувати таблиці, на яких інформаують про заборону купання у даній водоймі, адже купання у непридатних для цього місцях вже само по собі є ризиком через можливі обвали дна та підводні течії.

comments powered by HyperComments