У Львові активісти «перенесли» кордон ЄС на Схід України (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  П'ятниця, 27 червня 2014, 21:22
Сьогодні, 27 червня, у Львові активісти Самооборони провели акцію символічного «перенесення» кордону на Схід, присвячену підписанню Угоди про асоціацію з Євросоюзом. За словами активістів, кордон, який зараз ще є між Україною і ЄС повинен бути знятий, в той час як від Росії слід відгородитися колючим дротом.
У Львові активісти «перенесли» кордон ЄС на Схід України (ФОТО)

Зокрема, учасники акції принесли до консульства Республіки Польща прикордонні стовпи, розфарбовані у кольори прапорів України та ЄС та із натягнутим між ними колючим дротом. Згодом колючий дріт символічно зняли.

«Сьогодні завданням нової влади – є вступ України до ЄС. Своєю акцією ми хочемо показати, що кордон, який зараз ще є між Україною і ЄС повинен бути знятий. Адже сьогодні поруч з нами біля польського консульства стоїть черга людей, які хочуть їхати в ЄС», - зазначив громадський активіст Андрій Мисик.

До активістів вийшов віце-консул Генконсульства РП у Львові Марцін Зєнєвіч, який привітав українців з підписанням Угоди про асоціацію з Євросоюзом та побажав успіхів і миру в країні. 

Після цього учасники акції перенесли стовпи з колючим дротом до Генконсульства Російської Федерації у Львові, де вкопали  їх перед входом в установу.

«Ми встановлюєм стовпи з колючим дротом під російським консульством, як символ того, що на східному кордоні має бути міцна, велика стіна, яка відгородить нас від навали терористів», - сказав координатор Самооборони на Львівщині Валерій Веремчук.

comments powered by HyperComments