У Львові відзначають 120-річчя першого електричного трамваю (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 27 травня 2014, 22:08
31 травня у Львові відзначають 120 років з того дня, коли львівський трамвай вирушив у свій перший рейс колією. З цієї нагоди у Львові заплановано безліч урочистостей, на яких відзначать ветеранів-водіїв, згадають історію та проведуть святковий конценрт.
У Львові відзначають 120-річчя першого електричного трамваю (ФОТО)

«Ми щасливі, що у Львові є люди, які пропрацювали у цій сфері понад 50-60 років. Їх потрібно шанувати і вшановувати, адже вони віддали півжиття розвитку львівського електричного трамвая, що творить особливу атмосферу в цілому місті», - зазначив Юрій Оприск, голова профкому ЛКП «Львівелектротранс».

120 років тому, у 1984 році, Львів став другим в Україні, після Києва, і четвертим на території Австро-Угорщини містом, яким курсував електричний трамвай. За 120 років місто змінилось, але електротранспорт і досі виконує свій громадянський обов’язок перед його мешканцями.

Найстаріший львівський трамвай Sanok SN-1 (1912 року випуску) стоїть в ангарі депо №1, що на вул. Городоцькій, 185. Уже багато років він не їздить, і лише на старих фото можна побачити його на вулицях міста. Таких раритетних трамваїв у світі збереглося лише два – у Львові та Кракові.

comments powered by HyperComments