Майдан має збиратися двічі на рік і на ньому звітуватимуться чиновники, - Богомолець

Валерій Шмаков  |  Середа, 30 квітня 2014, 19:50
Призначення позачергових виборів до Верховної ради, підписання трудової угоди з кандидатами в депутати та прийняття законів про механізм відкликання чиновників, депутатів і президента. Такі перші кроки пообіцяла зробити в разі перемоги на виборах кандидат у президенти України, громадський діяч Ольга Богомолець, сьогодні, 30 квітня на прес-конференції у Львові.
Майдан має збиратися двічі на рік і на ньому звітуватимуться чиновники, - Богомолець

За словами Ольги Богомолець, рішення балотуватися в президенти було для неї нелегким, але відповідальним. Водночас, інформацію про те, що вона є технічним кандидатом чи знімає кандидатуру на користь когось іншого називає чорним піаром.

Як запевняє Богомолець, у випадку обранням її президентом, першим її кроком буде призначення позачергових виборів до парламенту. На її думку будувати країну з теперішнім складом парламенту неможливо.

«На руках цього парламенту кров людей, які загинули на Майдані. Деякі представники, які підписували закони 16 січня і потім не прийшли 21 лютого, коли ми всі чекали на зупинку кровопролиття, вони  мали б зробити самолюстрацію. Бо механізму люстрації в державі ще немає, але самолюстрація має відбуватися на рівні совісті й моралі», - каже Богомолець.

Вибори, за її словами, мають бути призначені якнайшвидше.

«Чим швидше ми переоберемо парламент, ти м швидше ми зможемо внести зміни до Конституції, які потрібні українському народу, а не ті, які потрібні парламенту», - переконана Ольга Богомолець.

Після призначення дострокових виборів  парламенту завдання української громади буде обрати абсолютно нових кандидатів, підписуючи з ними трудову угоду, про те що вони мають робити в парламенті і на які кроки вони готові йти.

«Я зі свого боку готова підписати трудову угоду з народом України. Вона вже підготовлена Києво-Могилянською академією і в ній буде вписано ті закони, які я як Президент зобов’язуюсь подати на затвердження парламенту», - каже Богомолець.

Окрім цього Ольга Богомолець обіцяє привести в парламент нову політсилу.

«Якщо мене запитають, яка буде перша п’ятірка чи десятка нової політ сили, то я цього не знаю. Це будуть нові обличчя відібрані найближчим часом і які представлятимуть громадянське суспільство. Зокрема на сайті Ольги Богомолець є відкрита для заповнення форма для учасників проекту «Нові лідери єдиної країни». Той, хто зареєструється та пройде попередній відбір 11 травня поїде на великий тренінг. Коли ці люди повернуться вони будуть працювати над творенням майбутнього України. Тож прошу зголоситися всій молоді, яка хоче змінювати країну», - закликала вона.

Наступним кроком Ольги Богомолець буде подання пакету законів про механізм відкликання чиновників, депутатів і президента. Механізм, завдяки якому громадянське суспільство може відкликати чиновника, який не служитиме державі.

«Це по-суті легалізація майдану як віче. Згідно пакету цих законів віче має відбуватися в Україні двічі на рік – весною та восени  і на ньому мають звітуватися чиновники всіх рівнів. Бо корупційна і олігархічна система влади так просто не здастся», - переконана кандидат в президенти.

Щодо інших кроків, то за перші два роки свого президентства Богомолець обіцяє добитися реформування агропромислового комплексу, збільшення експорту над імпортом, розвитку екологічної сільгосппродукції, туризму та ІТ технологій. Без останнього, за її словами неможлива реформа охорони здоров’я, освіти та введення електронної демократії, яка дозволить зекономити великі кошти для України.

«Не обіцяю, що ми за перші два роки отримаємо надрезультати, та змінити систему спільними зусиллями реально за 5 років», - переконана кандидат.

Також, за словами Богомолець, її передвиборча програма є відкрита для доопрацювання.

«Кожен може подати на розгляд нашої експертної групи ті закони, які він вважає за потрібне внести в цю програму», - каже Ольга Богомолець.

Відео: Прес-клуб

comments powered by HyperComments