Львівщина отримала нового начальника обласної міліції (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Понеділок, 28 квітня 2014, 18:27
Сьогодні, 28 квітня, у головному управлінні УМВС У Львівській області відбулось представлення нового керівника міліції Львівщини Дмитра Загарії особовому складу. Представити нового очільника міліції Львівщини приїхав заступник міністра МВС Микола Величкович.
Львівщина отримала нового начальника обласної міліції (ФОТО)

Також на офіційному представленні були присутні губернатор Львівщини Ірина Сех, Голова Львівської обласної ради Петро Колодій та перший заступник мера Львова Олег Синютка.

Представляючи Дмитра Загарію заступник міністра МВС Микола Величкович нагадав, що кандидатура нового керівника обласної міліції пройшла громадське обговорення а також наголосив, що тепер на нього покладена велика відповідальність, адже йому випало очолити міліцію Львівщини у важкий для усієї країни час. Тож кожен його крок буде під пильним наглядом громади, журналістів та закону.

У свою чергу, як зазначила Голова Львівської ОДА Ірина Сех, сьогодні новопредставленому начальнику УМВС Львівщини належить повернути довіру до органів внутрішніх справ. На його плечі лягає обов’язок викорінення корупції в органах, очищення їх від осіб, які зганьбили себе співпрацею з режимом, та формування високопрофесійного кадрового складу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«В умовах збройної агресії Росії перед вами стоїть завдання – захистити громадян від вуличної злочинності, від вчинення розбійних нападів та грабежів, а також зупинити спроби рейдерського захоплення», - звернулася вона до Дмитра Заграї.

Також за словами Ірини Сех потребують розслідування факти зникнення значної кількості захопленої зброї після «Ночі гніву» у Львові, випадки залучення громадян області до загонів тітушок, спроб підпалів та погромів торгівельних закладів та обставини загибелі двох працівників спецпідрозділу «Беркуту» у власних казармах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

При цьому,  як підкреслила губернатор, сьогодні суспільство вимагає швидких змін, та висловила сподівання, що незабаром  слід чекати «серйозних кадрові змін на місцях».

«Мало надій на те, що старі кадри зміняться, необхідно змінювати людей на посадах, зокрема в районних відділеннях МВС», - сказала Ірина Сех.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Водночас, Дмитро Загрія пообіцяв всі свої кроки робити публічно та в першу чергу приділяти увагу кадрам, особливо керівному складу. Перші кадрові зміни, за його словами, можна чекати уже протягом одного-двох тижнів.

«Вреховуючи довіру, висловлену мені людьми хотів би щоб ті, хто займатимуть керівні посади також пройшли громадське обговорення і люстрацію. Також буду уважним щодо думки людей при призначенні дільничих інспекторів та інших працівників міліції, які безпосередньо працюють з населенням», - зазначив Загрія.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Привітати із призначенням на посаду Дмитра Загрію прибув і відомий сотник Майдану Володимир Парасюк, який назвав маленькою перемогою революції те, що громада має можливість сама обирати очільника міліції.

«Я ніколи в житті не думав, що громада зможе прийти на представлення начальника обласної міліції і буде брати безпосередню участь в його призначенні. Тому революція своє дала», - переконаний Володимир Парасюк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проте, як повідомив координатор Львівського Автомайдану Андрій Макар, документ, завдяки якому Дмитро Загарія отримали посаду був підроблений шляхом  фальсифікації підписів. Зокрема, як запевнив активіст, було підроблено його підпис та ряду інших представників громадських організацій, тож він пообіцяв написати заяву про скоєння злочину.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В цей час, під стінами обласного управління МВС відбувався пікет проти призначення Дмитра Загарії. Декілька десятків осіб з прапором ГО «Люстрація» тримали в руках транспоранти з написами «Загарія – «загорівся» на посаду після Майдану», «Загарія – Кучми секонд», «Чи чисті руки у Заступника Сала?», «Загарія наймитував у Ахметова» та ін.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Активісти, частина з яких не приховувала приналежності до ВО «Свобода» повідомили, що хотіли б бачити на цій посаді молодого та перспективного керівника, в той час як Загарія працював ще при Кучмі. Також Загарію звинувачували у тому, що за період його перебування на посаді заступника начальника обласної міліції у Львові процвітав наркобізнес Зеновія Доктора. Новопредставлений начальник назвав такі звинувачення безпідставними та пообіцяв повернути довіру народу до міліції.

На запитання журналістів, чи не вважає Дмитро Загарія, що пікет проти нього хтось замовив він відповів: «Моя думка така – не всі за мене і не всі проти мене. Я готовий працювати і з лівими і з правими і з середніми. Своїх підлеглих буду націлювати аби вони дослухалися до думки громади».

Фото: Валерій Шмаков та Роман Балук

comments powered by HyperComments