У головного еколога Львова вимагали написати заяву на звільнення за вирубку дерев (ВІДЕО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 10 квітня 2014, 22:02
Сьогодні, 10 квітня, протестуючи проти незаконної вирубки Снопківського парку кілька десятків активістів «Правого сектора» та обурених львів’ян прийшли на сесію Львської міської ради. Люди вимагали у начальника управління екології і благоустрою Андрія Галушко написати заяву на звільнення.
У головного еколога Львова вимагали написати заяву на звільнення за вирубку дерев (ВІДЕО)

Зокрема, активісти які виступали на захист зелених насаджень у парку Снопківський спробували зайти до сесійної зали, де в цей час проходила пленарне засідання сесії міськради. Однак на другому поверсі людей до залу не впустила охорона. Та згодом із зали вийшов головний еколог міста Андрій Галушко з яким люди розпочали дискусію, яка переросла в словесну перепалку.

«У мене в руках є акт згідно якого до вирубки підлягає 64 дерева, в той час як в парку було зрубано 83, лише 9 яких були сухими. Крім того, в акті написано, що після завершення будівництва слід провести благоустрій території. Тож хочемо аби пан галушко пояснив, яке може бути будівництво на території парку», - сказала активістка Галина Янів.

Водночас, як заявив Андрія Галушко, у Снопківському парку були вирубані лише сухі аварійні дерева, які становили небезпеку для відвідувачів. 

 «Там ходять люди на яких можуть впасти сухі аварійні дерева. Хочете поїдемо покажу ті пеньки в які можна запхати палець. Але для того аби скомпрометувати управління використовуються ось такі неправдиві дані, якими активісти вводять в оману львів’ян», - зазначив Андрій Галушко.

Згодом після кортокої суперечки начальника управління екології запропонував активістам зайти до його кабінету аби знайти відповіді на всі питання. Проте вийшовши у коридор зіштовхнувся із ще більшим натовпом обурених людей ніж був при вході в сесійний зал. З невідомих причин чиновник заявив, що йому перешкоджають пройти на робоче місце та попросив викликати міліцію. Через якийсь час до коридору на виклик прибув заступник начальника Львівського міського управління міліції полковник Андрій Падяк, який не показавши посвідчення повів Андрія Галушка писати заяву в Галицький райвідділ міліції.

Слідом за чиновником під стіни райвідділу підійшли і члени «Правого сектора», які почали скандувати «Ганьба!» та «Здоровий ліс- здорова молодь!». В цей час між активістами, які зайшли до райвідділу та міліціонерами виникла суперечка. Зокрема люди звинуватили Андрія Падяка в тому, що він не викликав на місце події слідчо-оперативну групу та не зафіксував факт злочину, оскільки за їхніми словами Андрія Галушка в коридорі міськради ніхто не блокував.

«Я перебував поблизу. До мене звернулася людина про те, що її заблокували, тож я їй запропонував піти написати заяву», - пояснив Андрій Падяк.

Після того як Андрій Галушко написав заяву в міліцію про перешкоджання пройти йому на робоче місце, активісти почали вимагати аби він також написав заяву на звільнення. У свою чергу Галина Янів також написала заяву в міліцію, у якій вказала про неправдиве повідомлення про злочин.

«Ви повідомили про злочин, якого не було. Ви своїми діями підставляєте міського голову Андрія Садового. Пишіть заяву на звільнення, будьте чоловіком», - звернулася до нього одна з активісток, на що чиновник відповів що у нього з приводу цього є своя думка та пішов давати покази слідчому.

comments powered by HyperComments