У Львові школярі розмалювали півметрову писанку (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 8 квітня 2014, 18:05
У Львівському музеї історії релігії спеціально до Фестивалю писанок учні розмалювали півметрову писанку, а іншу знайшли у підземеллі музею. До 12 квітня гігантське яйце милуватиме око відвідувачів Музею, а наступного дня його презентують у «Галереї мистецьких писанок» на пл.Ринок.
У Львові школярі розмалювали півметрову писанку (ФОТО)

Розфарбували півметрове яйце учні школи №62 під керівництвом художника-реставратора Оксани Гірняк. За її словами, діти відобразили на писанці «львівський настрій», завжди хороший у будь-яку пору року.

Та це не єдина писанка, яку можна побачити у музеї. Ще одну «заховали» у підземеллі костелу Єзуїтів, аби і тут панувала атмосфера Великодня.

13 квітня писанки виставлять у «Галереї  мистецьких писанок» на пл. Ринок,  експозицію якої складуть понад 50 півметрових та метрових авторських писанок. Виставка триватиме до 21 квітня. Родзинкою галереї стане трьохметрова ткана писанка, котру створюватимуть протягом Страсного тижня вихованці дитячої школи народного мистецтва.

Окрім цього кожен охочий зможе взяти участь в майстер класах зі створення писанок в арт-майстерні галереї. А із кожного придбаного вхідного квитка на галерею 10% коштів піде на оснащення будинку сімейного типу.

Нагадаємо, Фестиваль писанок стартував 1 квітня майстер класом із виготовлення писанок-свічок з парафіну у Львівській свічковій мануфактурі. Ознайомитися з технологіями виготовлення писанок тут можуть всі охочі.

comments powered by HyperComments