Смерть Сашка Білого може обернутись народним гнівом. Львівський Майдан вимагає об’єктивного і прозорого слідства

Борис Недільний  |  Середа, 26 березня 2014, 18:20
У смерті одного із лідерів «Правого сектору» Олександра Музичка, чи як його ще називали Сашка Білого, передусім винні Генпрокурор Олег Махніцький та головний міліціонер країни Арсен Аваков як гаранти безпеки громадян України.
Смерть Сашка Білого може обернутись народним гнівом. Львівський Майдан вимагає об’єктивного і прозорого слідства

З такими звинуваченнями та закликом провести прозоре слідство та  притягнути до винних відповідальності  сьогодні виступив Комітет Майдану Львівщини. Інакше – погрожують високопосадовцям народним гнівом.

«Біографія Олександра Музичка нетипова для людини сучасного світу. Він був романтиком і мав власне уявлення про справедливість і способи її досягнення. Він жив війною і в мирний час Олександрові було некомфортно, бо ненавидів угодовство істеблішменту, йому важко було пристосуватися до розміреного життя обивателя. Він був іншим, але він був одним із нас, Сашко був Українцем! Олександр Музичко був неординарною особистістю, завдавав клопотів будь-якій владі. Безсумнівно, що у правоохоронних органів були до нього запитання. Але для цього існує процедура сповіщення, затримання, слідчих дій, зрештою, – суду. Однак так звані «правоохоронці» повелись як справжні злочинці – просто застрелили громадянина України», - йдеться у заяві, розповсюдженій сьогодні Комітетом Майдану Львівщини.

Як зазначають активісти, правоохоронна система продовжує нищити своїх супротивників, використовуючи звичні для неї механізми, ігноруючи закон та виправдовуючи «своїх».

«В будь-якій нормальній країні такі події мали б наслідком відставку керівників вказаних відомств. Переконані – відповідальність за смерть громадянина України Олександра Музичка несуть у першу чергу Генеральний прокурор України Олег Махніцький та керівник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Авако.

Після подій на Грушевського  саме вони мали виступити гарантом безпеки кожного громадянина нашої держави та забезпечити неухильне дотримання законів України насамперед з боку правоохоронців», - вважають активісти Майдану Львівщини. Вони також висловили сподівання на прозоре та неупереджене слідство по справі Сашка Білого та виявлення і покарання винних. Інакше очільникам правоохоронних відомств погрожують відставкою та народним гнівом.

comments powered by HyperComments