Торговці львівських ринків вийшли на Антирейдерську ходу (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 20 березня 2014, 19:41
У Львові відбулась перша Антирейдерська хода львівських підприємців. Близько сотні торговців львівських ринків пройшлися центром міста від проспекту Свободи до площі Ринок. Люди несли в руках плакати з написами «Ми хочемо працювати безпечно», «Розруха чи реформа? Львів'яни, вибирайте», «Міліціє! Вставай! Рейдери у Львові», «Садовий, захисти».
Торговці львівських ринків вийшли на Антирейдерську ходу (ФОТО)

Згодом, перед міською радою підприємці провели Антирейдерське віче, під час якого закликали міського голову, депутатів та правоохоронців відновити порядок на ринках та забезпечити належні умови праці підприємців.

«У час коли правоохоронні органи бездіяльні, на львівських ринках активізувалися злодії. Прикриваючись гаслами Майдану та народовладдя, професійні аферисти-гастролери займаються банальним рейдерством», - кажуть підприємці.

За їхніми словами,  26 лютого адміністративні приміщення ринку «Привокзальний» захопили люди, які себе називають представниками Львівської обласної асоціації Вільних профспілок та руху «Автономний опір». За фактом захоплення та блокування ринку «Привокзальний» прокуратура Франківського району порушила кримінальну справу, однак рейдерів це не зупиняє.

«Протягом останніх трьох тижнів про такий відвертий рекет розповідають торговці ринків «Торпедо», «Південний», «Добробут», «Галицьке перехрестя», із базару «Народний ринок», пр.Чорновола. Тривожні сигнали надходять із Краківського ринку, «Провесінь», авто ринку «Кривчиці», із ринку на Сихові», - йдеться у відкритому зверненні учасників антирейдерської ходи.

У розхитуванні ситуації на ринках підприємці звинувачують громадянку Оксану Козлову, яка представляється від імені Львівської обласної асоціації вільних профспілок, а також юриста Ларису Брильову. Учасники антирейдерського віче закидають їм підбурювання частини торговців до невиконання вимог адміністрації ринку та несплати в бюджет міста жодних податків.

«Водночас, підлітки з «Автономного опору», яких можна було побачити на мітингах, які організовувала Оксана Козлова, насправді контролюються Віктором Медведчуком. Тільки яке відношення до ринків мають діти по 15-18 років, які повинні сидіти за студентськими партами? Що вони роблять на мітингах підприємців?», - запитують пікетувальники.

Таким чином, на думку підприємців, відбувається перерозподіл власності на ринках Львова. За їхніми словами, рейдери на львівських ринках сьогодні грають на руку Росії, створюючи в Західній Україні видимість нестабільної ситуації, подібну до тої, яка зараз є на Сході країни.

comments powered by HyperComments