Садовий захоплюється медиками, які допомагають людям, що постраждалим на Майдані

Наталі Істоміна  |  Вівторок, 18 березня 2014, 21:53
Попри те, що українська революція вже закінчилася, залишилося багато людей, які потребують допомоги. Львівські лікарі кожного дня надають медичну допомогу тим, хто постраждава на майдані у Києві. Андрій Садовий, міський голова відвідав 8-му клінічну лікарню, де лікують жертв революції. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Садовий захоплюється медиками, які допомагають людям, що постраждалим на Майдані

«Станом на сьогодні за оперативними даними в заклади охорони здоров'я, що підпорядковані управлінню охорони здоров'я ЛМР, звернулось 231 особа, з них  госпіталізовано 137, з яких станом на 18.03.2014 р. виписано 107 осіб. На сьогодні на стаціонарному лікуванні в Лікарні швидкої медичної допомоги та 8-й міській лікарні перебувають 30 осіб. Майже всі вони з травматичними ушкодженнями різних частин тіла (рук, ніг, голови). Стан усіх пацієнтів стабілізований. Більшість з них мають легку та  середню ступінь важкості.

Ще п’ятеро пацієнтів готуються до відправки за кордон: троє з травмами очей та двоє зі скелетною травмою», - повідомив начальник управління охорони здоров’я міста Володимир Зуб.

Андрій Садовий висловив захоплення мужністю людей, які повернулися до Львова з Майдану. Міський голова вважає, що вони повернулися з війни. Мер, також, вважає, що допомога медиків постраждалим є дуже важливою і висловлює захоплення ними також.

«Я дякую також нашим колегам з Литви, Польщі, Австрії, які помагають в подальших стадіях лікування наших українських хлопців. Також є погоджена можливість в подальшому отримати допомогу, коли вже буде потреба у протезуванні рук, ніг, очей. Це наші польські колеги, чехи, американці. Всі вони  готові приймати. Але це буде пізніше, коли вже ці втручання будуть можливими» - говорить Андрій Садовий.

Сьогодні медичну допомогу отримують 30 людей, які постраждали на Майдані. Проблем з фінансуванням не виникло, так само як інших негараздів. Допомагає церква, громадські організації і бюджет медицини. Мер зауважив, що дана категорія пацієнтів не лікується якимось особливим способом, проте в разі потреби допомога буде надана. Станом на сьогодні хворі забезпечені всім необхідним.

Фото: прес-служба ЛМР

 

comments powered by HyperComments