Львівський «Беркут» таки бив людей в Києві, - депутат

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 18 березня 2014, 19:55
Бійці львівського батальйону спецпідрозділу МВС України «Беркут» брали участь в сутичках з активістами Євромайдану під час заворушень у Києві. Про це сьогодні, 18 березня на сесії повідомив депутат Львівської обласної ради від Народного Руху України Олександр Ганущин.
Львівський «Беркут» таки бив людей в Києві, - депутат

За словами депутата, під час масових акції у Києві перебувало понад 130 представників львівського спецпідрозділу. А доказом того що львівський «Беркут» таки брав участь у силових діях проти власного народу є декілька вогнепальних поранень та травм нанесених бруківкою у львівських спецпризначенців, які ще досі лежать в лікарнях на стаціонарі.

«Де вони могли отримати в Києві такі поранення, зрозуміло», - каже депутат. Окрім цього, за словами Олександра Ганущина, сьогодні прокуратура затягує два кримінальні провадження відносно львівського «Беркуту».

«Перше відкрито у той самий день, коли у казармах, де дислокується львівський «Беркут» відбувся вибух, внаслідок якого загинуло дві людини. Тільки наша прокуратура ніяк не може довести, що вибух було вчинено навмисно. І друге провадження – коли «беркутівці» з табельною зброєю тікали з цієї бази і миколаївська Самооборона зупинила їх на трасі»,- розповідає рухівець.

При цьому депутата дивує те, що ті ж самі «беркутівці» вжє пройшли переатестацію і тепер вважаються придатними для несення охорони громадського порядку.

«Я розумію, що сьогодні ми маємо зовнішню інтервенцію, але при цьому забуваємо про основну вимогу Євромайдану - люстрацію. Тож представники правоохоронних органів, які брали участь у бойових діях проти власного народу, мають бути покарані незалежно від того, ставали вони перед кимось на коліна, пройшли переатестацію чи скільки грошей занесли, щоб забулися їхні злодіяння», - каже депутат.

Відтак Олександр Ганущин закликав голову Львівської ОДА Ірину Сех подати клопотання на звільнення з займаної посади керівника львівського «Беркуту», а також на обов’язковий перегляд переатестації бійців спецпідрозділу.

«Дуже прошу нового прокурора області та голову Львівської ОДА не діяти так, як попередня влада, не замовчувати те, що видно неозброєним оком», - закликав Ганущин.

При цьому, як заявила голова Львівської ОДА Ірину Сех, на її думку керувати новоствореним спецпідрозділом МВС мають ті бійці «Беркуту», які першими на всю Україну заявили про підтримку народу.

Довідка:

Нагадаємо, командир львівського «Беркуту» Ростислав Пацеляк по поверненні до Львова заявив, що його підопічні перебували у Києві лише як резерв та не брали участі в протистоянні на вул.Грушевського.

comments powered by HyperComments