Біженці з Криму шукають роботу та приймають українське громадянство

Борис Недільний  |  Понеділок, 17 березня 2014, 16:28
До Львова тепер вже масово приїжджають люди із Криму та інших південно-східних областей.
Біженці з Криму шукають роботу та приймають українське громадянство

Тож у місті постає нагальна проблема – тимчасове проживання та працевлаштування гостей.

На сьогодні вже 762 особи залишили свої домівки та перебувають у місті Лева. До вечора має прибути ще більше 30 людей.

Як стверджують місцеві майданівці, гості Львова поводять себе скромно та хочуть самостійно заробляти собі за життя. «Багато хто з них задумався над тим, щоб тут залишитись. Багато звертаються з тим, щоб ми їм допомогли знайти роботу хоча б на деякий час, щоб вони могли утримувати сім'ї та «не сидіти на шиї» в людей. Ніхто з них не готовий використовувати гостинність нашого населення», - розповів активіст громадського сектору «Майдану» Олег Коляса. За його словами, деяким кримським татарам вже сьогодні сприяють в отриманні українського громадянства.

Тим часом львів'яни та мешканці області активно зголошуються прийняти у себе біженців. Близько 300 місцевих родин готові дати дах над головою втікачам із Криму.

Питання про надання гостям постійного житла у Львові наразі не стоїть. Проте мер Львова Андрій Садовий сьогодні заявив – гості гостями, а держава повинна допомагати містам, які приймають біженців.

Так, каже міський голова, діти, які приїхали до Львова з Криму, влаштовані до шкіл та в садочки. «Але ви знаєте, що в нас і певна кількість львів'ян не забезпечена садочками, але є християнський принцип, якщо приїжджають люди, яким є важко, то ми будемо робити все, щоб їм помогти. Тут важливо, щоб держава активно виконала свою функцію, тому що ми говоримо про біженців і держава повинна мати також свою частину коштів на фінансування», – переконаний Садовий.

Загалом місто Лева активно запрошує до себе гостювати  співгромадян з Півдня та Сходу країни

Фото: День

comments powered by HyperComments