Пані голова. «Свободівка» Ірина Сех очолила Львівську ОДА

Борис Недільний  |  Понеділок, 3 березня 2014, 10:31
Як і слід було очікувати, губернаторське крісло Львівщини отримало ВО «Свобода».
Пані голова. «Свободівка»  Ірина Сех  очолила  Львівську ОДА

Попередніми днями у регіоні гадали – кого тимчасовий президент Турчинов призначить замість Олега Сала. Учорашнього ж дня стало офіційно відомо – портфель голови ОДА віддано в жіночі руки нардепки, керівника Львівської обласної організації «Свобода» Ірини Сех.

Зрештою, назвати саме таке призначення повною несподіванкою важко – цю посаду Сех, у разі перемоги Майдану, пророкували останніх три місяці. Щоправда, з неофіційних джерел відомо, що Ірина Сех мріяла про крісло керівника міністерства екології, проте його чомусь віддали іншому свободівцю – Андрію Мохнику.

Знаменно, що Ірина Сех стала першою жінкою, що очолила Львівську облдержадміністрацію, проте це не позбавить її проблем зі спротивом в регіоні. До пані Ірини доволі неоднозначне ставлення у політичних та громадських колах. Це пов'язано з її різким несприйняттям видобутку сланцевого газу в Олеському родовищі, підозрі у зв'язках із сектою Догнала та низці інших дій.

Буквально учора левова частка народних депутатів-представників Львівщини (за винятком «Свободи») звернулися до прем`єр-міністра Арсенія Яценюка з пропозицією призначити головою ЛОДА відомого львівського бізнесмена Ярослава Рущишина. Під зверненням підписались нардепи Михайло  Хміль, Ігор Васюник, Василь Пазиняк, Микола Княжицький, Лідія Котеляк,Степан  Курпіль, Роман Ілик, Лілія Гриневич, Ярослав Дубневич, Ярослав  Гінка та Олег Канівець.

Довідка:

Ірина Сех - має 43 роки. У минулому – вчителька початкових класів. Має також юридичну освіту. З 2012 року є народним депутатом України, очолює Львівську обласну організацію ВО «Свобода».

comments powered by HyperComments