У Львові невідомі чинять розбійні напади на майно. Мер вимагає зняти з мародерів маски та не продавати алкоголь

Четвер, 20 лютого 2014, 17:30
Ситуацію у Львові контролювати стає дедалі важче. Невідомі в масках то тут, то там проявляють свою активність, залишаючи по собі купу попелу, металобрухту та битого скла.
У Львові невідомі чинять розбійні напади на майно. Мер вимагає зняти з мародерів  маски та не продавати алкоголь

Оскільки міліції як такої наразі не існує (розгромлені майже всі райвідділки, розтрощено обласне управління МВС), якось налагодити порядок у Львові намагаються загони самооборони. Вони створюють окремі групи людей, залучають до своєї роботи правоохоронців та залишаються на сторожі.

Учора виконком Львівської міськради зареєстрував громадське формування з охорони громадського порядку у місті Львові «Народна самооборона». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Тобто, зі вчорашнього дня це утворення перейшло зі статусу напівпідпільного до статус легального. Випробувати ефективність роботи самооборонців довелось вже увечері.

Так, за інформацією районних адміністрацій міста, вночі було кілька спроб захоплення приміщень, однак завдяки патрулюванню мобільних груп, цьому вдалось запобігти. Зокрема, під черговою загрозою перетворитись на купу попелу опинився гіпермаркет «Епіцентр», проте мобільній групі «Народної самооборони» вдалося зупинити невідомих паліїв у масках. Як наслідок – вже сьогодні два «Епіцентри» у Львові, а також ринок «Південний», який належить регіоналу Петру Писарчуку, не працюють. Їх адміністрація заявила про закриття до спокійних часів.

Учора ж з’явилась інформація про ймовірний підпал Генерального консульства Російської Федерації. Відтак, з 21:00 год. і до ранку тут було посилене чергування.

За словами  голови Франківської районної адміністрації Львова Руслана Кандибора, вночі біля «Аквапарку» підпалили автомобіль, в інші авто невідомі кидали бруківку. Під приціл невідомих потрапила також низка кіосків.

У кожному із шести районів Львова вночі патрулювати від 100 до 150 чоловік. Території. розбиті на квадрати, патрулюються також і сьогодні вдень. Так, перший виклик сьогодні об 11-й ранку пролунав із управління Львівської залізниці. Туди прямувала колона, знову ж таки, невідомих людей.

У Львові ходять чутки про приїжджих тітушок [- за інформацією деяких ЗМІ Харкова, провокації можуть бути справою рук харківських курсантів ВВ], які провокують запальну місцеву молодь на мародерство. Описи тих, хто чинить розбій та мародерство,  фактично всюди одинакові: це по суті, діти, віком від 14 до 16 років. Діють в масках, озброєні битами та «коктейлем Молотова».

На яку суму нині Львів потерпів через вандалів, чиновники наразі не кажуть. Комунальники рахують збитки. Відомо тільки, що втрати дуже великі. Подекуди – просто неоціненні. Йдеться іпро історичну частину міста, де дуже багато пам’яток архітектури та мистецтва. Скажімо, розтрощені старовинні вітражі у приміщенні обласної прокуратури, за словами експертів, відновленню не підлягають взагалі.

 Сьогодні на своїй сторінці на Facebook мер Андрій Садовий закликав малолітніх зняти маски з облич. Також він вимагає не продавати алкоголь у місті після 22:00 та не продавати спиртного неповнолітнім, у протилежному випадку Садовий погрожує заборонити продаж алкоголю по всьому місту.

Ситуація насправді непроста, адже під час нападів невідомих на львівські райвідділи міліції, зникла вся зброя. За різними підрахунками, від 1500 до 2000 одиниць. В чиїх руках вони зараз перебувають – невідомо. 

 

 

 

comments powered by HyperComments