Львівська обласна рада знову не змогла позбутися Олега Сала

Валерій Шмаков  |  Вівторок, 11 лютого 2014, 22:05
Сьогодні, 11 лютого, на черговій сесії Львівської обласної ради планувалося розглянути питання звіту голови ЛОДА Олега Сала про виконання облдержадміністрацією делегованих їй повноважень у 2013 році. Проте, аби проголосувати за недовіру Олегу Салу в сесійному залі не вистачило необхідної кількості депутатів.
Львівська обласна рада знову не змогла позбутися Олега Сала

Ще на початку розгляду питання голова Львівської облради Петро Колодій зачитав листа першого заступника голови ОДА Олексія Сторчила, у якому той просив перенести звіт Олега Сала, оскільки з 10 по 13 лютого губернатор перебуває у відрядженні в Києві. Тож голова облради поставив на голосування питання про перенесення звіту Олега Сала,  і   60 депутатів проголосували «за». Відтак, питання було перенесено на наступну сесію [- перша спроба висловити недовіру зазнала невдачі ще в листопаді 2013 р.].

До того ж, незважаючи на те, що Петра Колодія закликали забезпечити присутність на сесії двох третин (78) депутатів, необхідних для висловлення недовіри очільнику області, зранку на сесію прийшло лише 77 обранців із 116.

Як згодом пояснив голова фракції «Батьківщина» у Львівській обласній раді Микола Кадикало, опозиціонери всіма силами намагалися забезпечити стовідсоткову явку. Та, на жаль, людський фактор вніс свої корективи.  «Один з наших депутатів, Степан Яснівський на даний час перебуває в лікарні, йому нещодавно зробили операцію, тож він не зміг сьогодні бути. Інший депутат - Олег Рясний, який є керівником міського центру зайнятості, відбув у відрядження у місто Київ», - повідомив Микола Кадикало.

Окрім цього, він запевнив, що фракція «Батьківщина» в ЛОР готова голосувати за недовіру голові облдержадміністрації.

«У нас є прийняте рішення як і на попередньому засіданні, так і тепер, що це питання буде одностайно підтримано», - додав голова фракції.

В цей же час депутат ЛОР від фракції Народного Руху України Олександр Ганущин не здивований, що на сесію не прийшло чимало людей, котрі перебувають на Майдані, хворіють, у відрядженнях, або займаються іншими важливими справами.

Водночас, за словами інших обранців, низька явка депутатів свідчить про політичну кризу в облраді.

Нагадаємо, сьогодні Комітет Майдану Львівщини вкотре звернувся до опозиційних депутатів Львівської облради з вимогою висловити недовіру голові облдержадміністрації Олегу Салу. «Комітет Майдану Львівщини звертається до Вас з вимогою завершити справу розпочату 12 листопада 2013 року. Тоді депутати Львівської обласної ради не змогли висловити недовіру голові Львівської ОДА двома третинами голосів. Більшість керівників опозиційних політичних сил після провалу цього знакового голосування висловлювала готовність невідкладно повернутися до цього питання. Сьогодні Ви маєте шанс довести це явкою та контролем за своїми депутатами.», - йшлося у зверненні.

comments powered by HyperComments