Над Салом нависла недовіра. Дві третини голосів депутатів Львівщини – тест на вірність Майдану

Борис Недільний  |  П'ятниця, 7 лютого 2014, 16:00
Позбавити губернаторського крісла Олега Сала закликає Комітет Майдану Львівщини. Так, 11 лютого, на сесії Львівської облради він закликає «нашкребти» дві третини голосів для висловлення недовіри голові Львівської ОДА.
Над Салом нависла недовіра. Дві третини голосів депутатів Львівщини – тест на вірність Майдану

У разі неспроможності, активісти трактуватимуть її як «другу зраду Євромайдану».

У Комітеті Майдану Львівщини доволі таки прозоро натякають на неспроможність місцевих опозиційних депутатів дати собі раду з організацією потрібної кількості голосів. «Ми, представники Громадського сектору, які об’єднались для спільної координації дій у боротьбі з владним режимом у Комітет Майдану Львівщини, звертаємося до Вас з вимогою завершити справу, розпочату 12 листопада 2013 року. Тоді, депутати Львівської обласної ради (ЛОР) не змогли висловити недовіру голові Львівської ОДА двома третинами голосів.

Більшість керівників опозиційних політичних сил після провалу цього знакового голосування висловлювала готовність невідкладно повертатися до цього питання.  Сьогодні, Ви маєте шанс довести це явкою та контролем за  своїми депутатів на засіданні Львівської обласної ради котре відбудеться у вівторок 11  лютого 2014 року», - йдеться у звернені Комітету до депутатів ЛОР та опозиційних політичних партій Львівщини.

 Виступає Петро Колодій, голова Львівської облради. Скликати депутатів - його прямий обов'язок, нє?

Активісти Майдану також наголошують, що голова Львівської облради зобов’язаний особисто організувати процес таким чином, щоб кількість прибулих на сесію депутатів, котрі вважаються опозиційними,  була достатньою для висловлення недовіри Олегові Салу. В той же час у зверненні доволі прозоро натякується – другий провал відповідного голосування обласним обранцям так просто не минеться.

«Ми також звертаємося до всього депутатського корпусу Львівської обласної ради – якщо Ви діями доведете свою рішучість, у Сала не залишиться жодних шансів залишитися у кріслі очільника ОДА, незважаючи на його попередні виверти з написаннями та відкликаннями заяви про звільнення. В цей день Ви потрібні громаді в сесійному залі, а ЗРАДА ВДРУГЕ під час Єврореволюції не матиме жодних виправдань», - стимулюють до рішучих дій депутатів активісти.

comments powered by HyperComments