«Енергія» й «Ураган» можуть об’єднатися в один клуб

Дмитро Майстренко  |  П'ятниця, 7 лютого 2014, 15:56
Фінансування у 2014 році львівської «Енергії» та франківського «Урагану» значно скоротили. І щоб знайти вихід зі складної економічної ситуації президент прикарпатського клубу пропонує об’єднати команди. Інвестори ж клубів, що належать одному власникові більше не зацікавленні у розвиткові українського міні-футболу.
«Енергія» й «Ураган» можуть об’єднатися в один клуб

Бюджет львівського клубу цього року буде скорочено наполовину. Про це повідомляє  "Львівська газета".  Раніше ж обговорювали варіант взагалі  припинення вкладання коштів у команду.

В  івано-франківського клубу ситуація ще гірше. Як повідомив президент «Урагану» Олександр Бубен,  у планах урізати бюджет до 70% порівняно з минулим роком.

«Наприкінці 2013 року нам повідомили, що наш генеральний партнер суттєво зменшує фінансування НФК «Ураган». Якщо говорити у відсотковому співвідношенні, то партнерський пакет від ПАТ «Прикарпаттяобленерго» на 2014 рік зменшився на 70%, – зізнався пан Бубен. – Як відомо, найвагомішою складовою затрат будь-якого футбольного клубу є гравці. Тому ми вирішили переглянути контракти футзалістів. Провели збори, й гравцям «Урагану» запропонували умови зменшення заробітної плати та преміальних. Зазначу, що, крім спортсменів, фінансові зміни торкнулися і тренерського штабу: переглянули угоди з тренерами основної команди та ключовими менеджерами. Ми відпрацювали в індивідуальному порядку контрактні умови, і на сьогодні можемо констатувати, що майже зі всіма гравцями й тренерами погодили нові умови співпраці. Єдиною втратою для НФК «Ураган» став Павел Будняк, і остаточно ще не вирішено питання щодо подальшої співпраці з Тарасом Королишиним та Орестом Боргуном».

Керівництво ж львівської «Енергії» поки що утримується від коментування ситуації. Запевняють, що все буде зрозуміло після футзального Євро, що зараз триває у Бельгії.

Як один з варіантів вирішення ситуації, який пропонує президент івано-франківців Олександр Бубен – це об’єднання клубів. «Адже їхній генеральний партнер «Львів­обленерго» входить в єдиний енергетичний холдинг разом із ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Ми, зі свого боку, готуємо пропозиції і до кінця квітня 2014 року плануємо їх обговорити, але чи вдасться створити спільний клуб, час покаже».

У результаті скорочення фінансування з гравцями переглянуть й укладуть нові контракти. Хто ж захоче змінити команду, то його тримати не будуть. Та у розпал сезону, коли команди вже укомплектовані, знайти нове місце роботи не так вже й легко.

Довідка

Засновниками обох клубів є енергетичні підприємства. Так, львівська «Енергія» належить «Львівобленерго», а «Ураган» – «Пркарпаттяобленерго».  Та в обох цих підприємств  -один власник, хоча юридично підприємства належать п’ятьом кіпрським компаніям. Однак усі ці компанії входять у бізнес-групу «Славутич», яку контролюють Григорій та Ігор Суркіси. Таку інформацію подає у своїй базі даних сайт «Коментарі». Окрім братів Суркісів, вплив на групу «Славутич»  мають Віктор Медведчук та Леонід Кравчук.

Фото з офіційного сайту НФК "Ураган"

comments powered by HyperComments