100 тисяч доларів за інформацію про вбивць. Українська Галицька Асамблея шукає винних

Борис Недільний  |  Четвер, 6 лютого 2014, 14:21
Сто тисяч доларів за достовірну інформацію про вбивць двох львів'ян обіцяє Українська Галицька асамблея. Йдеться про жертв подій на київському Майдані та вулиці Грушевського - Юрія Вербицького та Романа Сеника.
100 тисяч доларів за інформацію про вбивць. Українська Галицька Асамблея шукає винних

Таку заяву сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради зробив депутат Богдан Панкевич. «Я уповноважений оголосити заяву від громадської організації «Українська Галицька Асамблея». Організація і її партнери оголошують винагороду за інформацію, яка допоможе знайти і засудити вбивць галичан Вербицького  і Сеника. Фонд - 100 тис. доларів. Закликаю  правоохоронців та інші служби, де є порядні офіцери, долучитися до цього», - сказав він.
За словами Богдана Панкевича, визначено саме таку суму, бо це плата за небезпеку, на яку себе наражатимуть свідки убивств. Окрім того, зазначив він, кошти на винагороду згодні дати багато львів’ян.
Контакти ГО «Українська Галицька Асамблея»: (068) 77-11-670, (063) 07-60-857 (з 9:00 до 18:00). Також зв'язатись з ГО можна через її сторінку на Facebook.

Довідка:

Вербицький Юрій Тарасович, сейсмолог (25 серпня 1963 р., Львів – 21 або 22 січня 2014 р., вбитий біля с. Гнідин, Бориспільський район, Київщина).
Викрадений невідомими з Олександрівської лікарні  Його тіло зі слідами тортур було знайдено 22 січня. Його було викрадено із лікарні, куди він потрапив із травмою ока. Офіційна причина смерті  від МВС  — «переохолодження».

Сеник Роман Федорович  (26 липня 1968 р., с. Наконечне Друге, Львівщина – 25 січня 2014 р., вбитий на вулиці Грушевського, Київ).
Помер у київській лікарні. Під час штурму 22 січня 2014 року на вулиці Грушевського снайпер прострелив йому легеню, а також Роман отримав поранення з помпової рушниці у плече, в результаті чого йому ампутували руку і він втратив 3,5 літри крові. Як відомо, 23 січня  Євромайдан-SOS оприлюднив через соціальні мережі заклик про необхідність здачі крові для Романа Сеника. У той же день за 4 години понад 200 киян здали кров для постраждалого.

comments powered by HyperComments