Майдан Львівщини вимагає від опозиції взяти з собою до Януковича громадських активістів

Борис Недільний  |  Понеділок, 3 лютого 2014, 13:19
Комітет Майдану Львівщини вимагає від лідерів опозиції прислухатись до Майдану та включити в переговорну делегацію представників громади. Про це та багато іншого йдеться в резолюції комітету, оприлюдненій у вихідні дні.
Майдан Львівщини вимагає від  опозиції взяти з собою до Януковича громадських активістів

«Вимагати від лідерів опозиції публічно погодитися з метою і програмними завданнями Євромайданів, та взяти їх до виконання, створити спільну з представниками громадськості координаційну структуру для проведення переговорів із владою, котра б включала лідерів інших сил спротиву Майдану: афганців, правого сектору, самооборони, демократичного альянсу, автомайдану та інших авторитетних громадських активістів», - наголошується в документі.

Окрім того, Львівський Майдан вимагає  від опозиції негайно створити перехідний уряд, звільнити усіх в'язнів сумління - затриманих учасників протестів проти запровадження диктатури в Україні. Також активісти наполягають на негайному усуненні від виконання службових обов'язків в.о. міністра внутрішніх справ Захарченка, командирів «Беркуту» та керівників міліції, відповідальних за масові побиття і репресії в Україні.

«Наполягати на терміновому відновленні чинності Конституції 2004 року та прийнятті нового виборчого законодавства за пропорційною системою з відкритими списками; вибори нового президента і парламенту провести одночасно. Провести перевірку законності створення та функціонування органів влади, провести повну люстрацію органів влади, МВС, прокуратури і суддів на предмет причетності функціонерів до вчинення службових та кримінальних злочинів, з подальшим покаранням винних», - йдеться також у прийнятій резолюції.

Окрім того, Майдан Львівщини звернувся до групи «1 грудня» з пропозицією про публічний патронат над розробкою програми Євромайданів.

Фото: Щоденний Львів

comments powered by HyperComments