У Львові активісти пікетували управління Міндоходів

Наталі Істоміна  |  Середа, 29 січня 2014, 22:06
Попереджувальний протест сьогодні відбувся біля Головного управління Міністерства доходів на Львівщині. Активісти влаштували пікет з метою запобігання втягнення даної інституції до конфліктів, які відбуваються в Україні.
У Львові активісти пікетували управління Міндоходів

 Мітингарі розповіли, що прийшли до будівлі Управління доходів, як до «уособлення фінансової влади держави”. Віталій Ковтун, член мережі колективного захисту „Свої”, зазначив, що є великі побоювання, що всі інституції влади можуть бути залучені до конфлікту, який стосується Євромайдану.  

Згодом представники Управління запросили протестуючих на переговори з керівником. Віталій Ковтун сказав: „Ми просимо проявити мудрість чиновника та мудрість громадянина і вести мирний суспільний діалог та показувати своїм прикладом на всю Україну, що це можливо”.

  Віталій Пекарчук, начальник обласного Управління запевнив, що податкова займається лише своїм обов’зками. Також він засвідчив, що нікому із співробітників не забороняють виходити на Майдан та висловлювати свою позицію.

 Активісти сподіваються, що Управління Міндоходів уникне прецедентів, які могли б збурювати суспільство і попросили не обмежувати співробітників у висловлюванні ними громадянської позиції.

 Під час пікету невідомий чоловік із вікна, що на першому поверсі будівлі, викрикував мітингуючим образи нецензурного змісту. Це викликало обурення серед активістів. Начальник охорони заявив, що не допускає такого, тим не менше прецедент мав місце.

Сотник львівської самооборони Сергій вважає, що така образлива поведінка є “свідченням того, що дані працівники мають вказівки зневажати народ. Також він зазначив, що ситуація, коли людина у формі з вікна державного органу викрикує образи мирним громадянам – „неприпустима у жодній державі”. Хто викрикував образи,  поки що невідомо.

Активісти роздавали працівникам листівки, а наприкінці акції заспівали гімн України.

Фото: Вголос, Дивись.info

 

 

 

 

comments powered by HyperComments