За вихідні до самооборони київського Майдану вступило щонайменше 1000 львів'ян

Катерина Поліщук  |  Вівторок, 28 січня 2014, 10:17
Впродовж двох днів на київський Майдан зусиллями Комітету Майдану Львівщини відправили тисячу добровольців, які виявили бажання вступити в загони самооборони. Ще п'ять сотень залишились охороняти Львів.
За вихідні до самооборони київського Майдану вступило щонайменше  1000 львів'ян

Як розповів координатор загонів самооборони Львівщини депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук станом на сьогодні у Львові вже організувались п'ять сотень Самооборони.

«Вони діляться за місцями дислокації: студентська сотня і три сотні добровольців, які чергують в облдержадміністрації та на місцях блокування силовиків. Автосотня співпрацює з патрульною службою. Вони називають себе «Варта 1» і патрулюють основні виїзди із міста. Зараз частина формувань охороняє громадський порядок на вулицях Львова, координуючи свої дії  з правохоронцями міста та патрульним службами ДАІ  міста та області», - розповів Валерій Веремчук.

Нагадаємо, в сотні самооборони приймають лише повнолітніх чоловіків. Жінок беруть лише, якщо ті лікарі за фахом. При цьому кожен член загонів  обов’язково повинен мати з собою аптечку, окуляри, наколінники чи скотч та журнали, які можна намотати довкола ніг. Плечей і грудей, щоб їх не пошкодили під час сутичок. Касок і бронежилетів координатори не дають, але й брати не забороняють. Для членів самооборони перед виїздом на Київ проводять короткий правовий інструктаж та курси з надання першої медичної допомоги. Також майстри рукопашного бою проводять їм уроки із самозахисту.

comments powered by HyperComments