«Міліція, не стріляй в тата і маму»: львівські діти пікетували управління МВС

Наталі Істоміна  |  Понеділок, 27 січня 2014, 21:28
„Міліція, не стріляй в тата і маму” – закликали сьогодні львівських правоохоронців учні Львівської української гуманітарної гімназії імені Олени Степанів. Мирна акція протесту відбулася під стінами обласного головного управління МВС України на площі Генерала Григоренка.
«Міліція, не стріляй в тата і маму»: львівські діти пікетували  управління  МВС

  Близько півтора сотні учнів гімназії прийшли на мітинг з малюнками та іграшками. Спершу діти помолились, а вже згодом вигукнули свої побажання. Їхні заклики звучали так: „Світ без насилля”, „Міліція, не вбивай моїх батьків”,  „Збережіть Україну”,  „Не знищуйте наше майбутнє”.

  Школярі створили іграшковий куток для правоохоронців, залишивши іграшки і свої послання на підвіконні.

 Впродовж всієї акції реакції збоку представників МВС не було. Після того, як гімназисти закінчили акцію, вийшло двоє міліціонерів і намагались з'ясувати в чому справа. Лариса Василишин, директор гімназії? зазначає, що „міліціонери поцікавилися, з якою метою ми зібрались і попередили, щоб не було ніякої криміногенної ситуації, щоб ми не вчиняли ніяких розбоїв”.

 Марта Васьків, секретар президента учнівського уряду зазначила, що акцією учні хочуть продемонструвати, що не дивлячись на те, що вони ще неповнолітні? вони є частиною України. „Вона для нас важлива, бо ми житимемо тут у майбутньому і коли депутати, які керують країною підуть – ми станемо на їхнє місце. Ми хочемо від самого початку будувати свою дорогу і я думаю, що вона правильна. В мене тато поїде в Київ і я не хочу щоб з ним сталася якась біда. Ми бачимо по телевізору, що люди загинули, але це не зупиняє наш народ. Ми стоятимемо до останнього. Наш директор приїхав з Києва і сказав, що по телевізору показують лише 5 % того, що там стається. Всюди кров і розгублені люди. Вони можуть бути чиїмось батьками, сестрами і братами. Зараз саме міліція є загрозою для наших батьків і рідних. Тому ми просимо, щоб наша міліція поставилася до цього серйозно і все-таки була за нас” – розповіла школярка, учениця 10 класу.

Фото: Експрес

 

 

 

 

comments powered by HyperComments