Радикали відкрито збирають гроші та амуніцію в центрі Львова

Катерина Поліщук  |  Неділя, 26 січня 2014, 18:54
В центрі Львова на Євромайдані з’явилась скринька для пожертв «Правому сектору». Поруч розташований великий плакат з написом «На потреби Правого сектору», а знизу опис речей, які потрібні радикалам в боротьбі з провладним режимом.
Радикали відкрито збирають гроші та амуніцію в центрі Львова

За словами представника радикалів, який чергував біля скриньки, щодня львів’яни жертвують на активну боротьбу близько 20 тисяч гривень. Також приносять бронежилети, арматуру та навіть холодну та пневматичну зброю. Правоохоронці до скриньки не підходять.

«Ми оголосили про збір коштів після початку активних сутичок на Грушевського в Києві. З того часу отримуємо  приблизно 20 тисяч гривень пожертв щодня. Такий же пункт збору є на Івано-Франківському Євромайдані. – розповідає черговий, який відмовився назвати своє ім’я. - Також нам приносять бронежилети, арматуру та алюмінієві біти. Приносили навіть ножі та пневматичні рушниці, але ми відмовились їх брати»

Про збір коштів і необхідних речей Правий сектор також написав у своїй групі  "Вконтакте". 

Довідка:

Правий сектор є радикальним крилом Євромайдану. В організації немає лідера й вона являє собою конфедерацію, до якої входять окремі угрупування: «Патріот України», Соціал-Національна Асамблея, ВО «Тризуб» ім. С.Бандери, Київська організація «Білий молот», УНА-УНСО, «Воля». Саме учасники «Правого сектору» брали участь у першій  сутичці з силовиками 19 січня 2014 року на вулиці Грушевського.

 

comments powered by HyperComments