У Києві помер ще один активіст Євромайдану з Львівщини

Катерина Поліщук  |  Субота, 25 січня 2014, 15:50
Мешканець міста Турки Роман Сеник, якого було важно поранено 22 січня 2014 року на вулиці Грушевського, сьогодні зранку помер у київській лікарні. Про це повідомила голова Львівської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат України Ірина Сех.
У Києві помер ще один активіст Євромайдану з Львівщини

"Кілька діб лікарі боролися за його життя, але рани були занадто важкими. У нього було важке поранення в легені, переніс кілька операцій, довелося ампутувати руку", - розповіла Ірина Сех.

Вночі в четвер Євромайдан-SOS оприлюднив через соцмережі заклик щодо потреби донорської крові для Романа Сеника, якому через поранення з помпової рушниці у плече довелося ампутувати руку. Сеник втратив 3,5 літри крові. В п’ятницю, 24 січня, понад 200 людей здали кров для Романа Сеника протягом перших чотирьох годин з моменту відкриття пункту збору крові.

Романові Сенику було 45 років. Він родом з Яворівщини, останні роки мешкав у м. Турці. Його поховають на Яворівщині.

Це вже другий мешканець Львівщини, який загинув на Євромайдані. Вчора близько п’яти тисяч львів’ян попрощались з львів’янином Юрієм Вербицьким.  Цього 52-річного львів’янина поранили під час сутичок на вул. Грушевського в Києві, а потім разом з журналістом Ігорем Луценком невідомі викрали прямо з лікарні, жорстоко катували і залишили помирати в Бориспільському лісі. Загалом у Києві  вбили вже чотирьох учасників акцій протесту на Грушевського. Троє з них загинули від вогнепальних поранень, завданих бійцями «Беркуту». 

 

                                                                                                          

 

 

comments powered by HyperComments