Олімпіада-2022. Мінус 1 суперник для Львова

Дмитро Майстренко  |  П'ятниця, 17 січня 2014, 22:44
У столиці Галичини поменшало на одного суперника у боротьбі за право проведення Олімпійських ігор 2022 року. Свою кандидатуру з цієї боротьби зняла шведська столиця Стокгольм. Таким чином в України трохи зросли шанси вслід за чемпіонатами Європи з футболу-2012 та баскетболу - 2015 провести ще й Олімпійські зимові змагання.
Олімпіада-2022. Мінус 1  суперник для Львова

Поясненням знаття Стокгольма зі статусу претендента на проведення  Олімпіади є недостатній економічний стан. Про це повідомили на інтернет-ресурсі sydsvenskan.se з посиланням на главу шведської столиці Стена Нордіна.

«Нині я не можу рекомендувати міській раді зробити підготовку до Олімпіади головним пріоритетом. Завжди приємніше сказати «так», аніж «ні», але це наше право приймати важкі рішення», - сказав пан Нордін.

Однак у Львова лишається ще достатньо сильних суперників у боротьбі за право на Олімпійські ігри. Це такі міста, як Пекін (Китай), Осло (Норвегія), Алмати (Казахстан) та Краків (Польща).

Остаточно вибір столиці зимових Олімпійських ігор 2022 року відбудуться на 127-й сесії МОК у Куала-Лумпурі (Малайзія) 31 липня 2015  року.

Нагадаємо, Львів подасть до Міжнародного олімпійського комітету концепцію щодо Олімпіади-2022 у березні.

Фото: Дзеркало Тижня

comments powered by HyperComments