Баскетбол. "Політехніка" в овертаймі поступилася БК "Київ"

Дмитро Майстренко  |  П'ятниця, 17 січня 2014, 20:23
У черговому матчі вітчизняної баскетбольної Суперліги львівська "Політехніка-Галичина" вдома не зуміла переграти столичний баскетбольний клуб "Київ". В основний час команди не зуміли виявити сильнішого, а в додатковій п'ятихвилинці точнішими виявилися гості Львова. Після фінальної серени на табло красувався рахунок 76-80 на користь БК "Київ".
Баскетбол. "Політехніка" в овертаймі поступилася БК "Київ"

"Політехніка-Галичина" - БК "Київ" 76-80 (16-19, 17-20, 21-5, 15-25, 7-11)

Останній матч львівська команда на виїзді в Івано-Франківську поступилася у західноукраїнському дербі «Говерлі». Тепер баскетболісти «Галичини» мали шанс реабілітуватися перед власними вболівальниками у матчі регулярного чемпіонату Суперліги проти столичного БК «Київ».

Однак до матчу «політехи» підходили з утратою одного з лідерів команди. У цьому матчі львів’янам не міг допомогти Кіндел Дайкс. У американського легіонера травма коліна, і за цим поєдинком він змушений був спостерігати лише, як глядач.

Відсутність Дайкса дозволила повноцінно дебютувати новачкові «левів» Ентоні Майлзу. І хлопчина скористався своїм шансом сповна. Від початку він був чи не найактивнішим на майданчику у складі обох команд. Саме завдяки його активним діям на паркеті господарі здобували очки у першій чверті гри. А Майлз відразу спробував примірити роль лідера команди. Та навіть таких дій було замало для «політехів». Першу десятихвилинку вони програли з різницею у три очки.

У другій чверті господарі намагалися вирівняти гру. На перших же хвилинах все той Майлз заробив два з фолом, і реалізувавши штрафний кидок, зрівняв рахунок. Галичани активно намагалися пресингу вати суперника і проводити швидкі атаки. Наслідком стало те, що за перших півтори хвилини чверті кияни записали до свого пасиву 4 командні фоли. Та на більше «левів» у чверті не вистачило. Гравці БК «Київ» зуміли вирівняти гру й потихеньку почали збільшувати перевагу. Розігруючий киян Лі Хамфрі показав, як він може вражати кільце з-за дуги, на що у господарів не знайшлося протидії. На велику перерву команди пішли за рахунку 33-39.

Та з початком другої половини матчу все перевернулося з ніг на голову. Вже свої дальні гармати розрядили Полещук, Алфьоров, Кольченко. А на ближній дистанції їм допомагали активний Майлз, Полюляк та Лемик. У захисті львів’яни також діяли бездоганно, не пускаючи суперників під кільце й вміло заважаючи під час кидків з-за дуги. На початку третьої чверті три очки Дмитра Полещука зрівняли рахунок у матчі. А в наступній атаці Сергій Алфьоров вивів господарів уперед. Гості абсолютно нічого не могли зробити з такою потужною грою «політехів» у третій чверті. У підсумку кияни за десять хвилин набрали лише 5 очок, а перевага господарів склала +10.

У заключній частині основного часу гри вже своє слово сказали легіонери столичного клубу. Два точних дальніх кидками Хамфрі та один Отверченка дозволили за перші три хвилини скоротити відставання до 3 пунктів. Така упевнена гра першого номера гостей та потужна гра під кільцем Дейвіса дозволили киянам сподіватися на перемогу в основний час. За 17 секунд до закінчення рахунок був 66-69. Щоб урятувати гру «політехам» потрібно було заробляти три очки в одній атаці. На триочковий кидок вивели Алфьорова. Кинути йому не дозволили, але й чисто не зіграли. Під час виконання трьох штрафних у Сергія рука не тремтіла і таким чином львів’яни перевели гру в овертайм.

У додаткову п’ятихвилинку господарі так і не зуміли віднайти тієї гри, що вони продемонстрували у третій чверті. Багато втрат і неточних передач у завершальній стадії атаки дозволили вирвати перемогу гравцям зі столиці. У підсумку 76-80 кияни їдуть зі Львова зі щитом.

Що до статистики, то по 20 очок «Києву» принесли Лі Хамфрі та Майкл Девіс, який також зібрав 9 відскоків. 10 очок, 13 підбирань і 9 передач на рахунку Домініка Коулмена, 10 очок і 7 підбирань – В’ячеслава Боброва.

 20 очками та 6 підбираннями в складі «Галичини» відзначився Ентоні Майлз, 15 очками – Сергій Алфьоров, 15 очками – Олександр Кольченко, 9 очками та 10 підбираннями – Ярослав Лемик, 8 очками та 13 підбираннями – Максим Івшин.

Фото з сайту Суперліги

comments powered by HyperComments