Юрко Винничук якийсь нещирий: нам пише "Убий під...аса", а сам виграє у нього в суді

Світлана Куропій  |  Четвер, 16 січня 2014, 23:16
Відомий письменник, автор численних книжок про Львів і колонки на сайті ТСН, поет, що нещодавно знов прославився через вірші та міліцію (йдеться про скандальний твір «Убий під…аса», після якого правоохоронці зажадали письмових пояснень) Юрій Винничук виграв суд, в одіозного нардепа Вадима Колесніченка.
Юрко Винничук якийсь нещирий:  нам пише  "Убий  під...аса", а сам  виграє у нього в суді

А це генерал Москаль: у депутата Колесніченка попереду багато судової тяганини

За що судились чоловіки достеменно невідомо, бо спочатку повідомлялось, що пан Вадим не пам’ятає за що саме подав позов до суду, а згодом депутат стверджував що «на блогах «Української правди» письменник щось бовкнув на мою адресу. Я почекаю, дав коментарі, але бачу – він не змінює своєї точки зору». Окрім того Колесніченко стверджує, що Юрій Винничук назвав його «колодязем маразму на пару з Бузиною, Болдиревим та Табачником». За версією  письменника, це чотири кити на яких тримається уся дурість регіоналів.
Тому 26 вересня 2012 року постановою Дарницького райсуду Києва було вирішено доводити правоту сторін через суд, а нардепу відстоювати свою честь, гідність та ділову репутацію. Справу розглядав Личаківський райсуд Львова, де 22 жовтня 2013 року було  вирішено, що Винничук поширив неправдиву інформацію про народного депутата і має опублікувати спростування.
І все ж письменнику вдалось через апеляцію домогтись повторного розгляду справи. Апеляційний суд Львівської області скасував рішення першої судової інстанції.
Першу інформацію та своєрідний коментар  Юрій Винничук одразу надав через соціальну мережу, повідомивши у Фейсбуці : «А що я вам сьогодні скажу, браття мої і сестри? А те скажу, що не всі судді бурбели [-  Ю.Бурбела - суддя, який присудив «васильківських терористів» до 6 років в’язниці за наміри зруйнувати пам’ятник Леніну]. Тільки не бийте мене по голові. Зачекайте. Бо нині сталося неймовірне. Апеляційний суд Львівської області - тут починають грати литаври і гупати бубни - ВІДМІНИВ - вступають сурми - рішення першої судової інстанції - приєднуються кобзи і бандури - на користь Вадіка Калєснічєнка!!! Себто Вадік передчасно тішився, що виграв суд у "пісатєля Віннічюка". Чи то революція вплинула, чи якась планета, але ригоанал програв. Хоча він у нас, яко непорочно зачатий, мабуть, подаватиме касацію».
Також письменник пообіцяв надати для ЗМІ скановану копію постанови суду, як тільки її отримає.

Фото: novostimira.com

comments powered by HyperComments