Львів’яни обирають логотип зимової Олімпіади

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 13 січня 2014, 16:39
У кінці минулого року Україна успішно пройшла етап подачі заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. Тепер для подальшої процедури потрібно подати логотип змагання. І саме зараз до цієї процедури можуть долучитися жителі Львова, визначивши найкращий логотип шляхом голосування.
Львів’яни обирають логотип зимової Олімпіади

У першій своїй олімпійській кампанії Україна сподівається на допомогу своїх громадян для того, щоб подати найкращий логотип до міжнародного Олімпійського комітету. Голосування триватиме до 26 січня 2014 року. Для цієї процедури створили спеціальний інтернет-сайт lviv2022.in.ua. На цьому ресурсі користувачі можуть не лише переглянути запропоновані варіанти логотипів і проголосувати, але й дізнатися додаткову інформацію про їхніх творців. Зокрема, що стало поштовхом до створення того чи того логотипа.

У процесі відбору міст проведення Олімпіади логотип має розповідати світові про Україну. Також передбачають, що у логотипові буде інформація про унікальність українців з їхніми самобутніми Львовом та Карпатами, де, власне, і мали би відбутися основні події Олімпійських змагань, якщо ми здобудемо право на ъх проведення. Після всієї процедури обраний логотип буде представлено у Міжнародному Олімпійському комітеті.

Варіанти логотипів Олімпійської заявки Львова були розроблені всесвітньо відомою американською дизайнерською компанією «North design», в активі якої робота над логотипами заявок на право проведення багатьох чемпіонатів світу, олімпійських та паралімпійських ігор.

Узяти участь у голосуванні закликають чиновники найвищих посад, котрі відповідають за олімпійську кампанію. Так, долучитися до процесу відбирання логотипу закликали вже голова Оргкомітету з підготовки заявки на Зимову Олімпіаду Олександр Вілкул та голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Довідка

У березні 2014 року до міжнародного Олімпійського комітету (МОК) буде подано заявковий файл і гарантійні листи від Національного олімпійського комітету України (НОК) та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія). Головою оргкомітету з підготовки та супроводження заявки до Міжнародного олімпійського комітету на проведення в 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні було призначено Олександра Вілкула (Указом Президента України № 315/2013 від 5 червня 2013 року).

Фото: //lviv2022.in.ua

comments powered by HyperComments