Все буде (в) Ліхтенштейн: конвертація української влади в євро вже відбулась

П'ятниця, 3 січня 2014, 13:32
У президента Януковича, прем'єра Азарова та секретаря Ради національної безпеки та оборони Андрія Клюєва, як і в його брата — заступника голови Партії Регіонів народного депутата Сергія Клюєва, є справжній експерт з оптимізації сплати податків і приховування кінцевого власника, а простою мовою — «відмивання грошей». Ця людина походить з крихітної альпійської держави Ліхтенштейн, її звуть доктор Рейнхард Прокш.
Все буде (в) Ліхтенштейн: конвертація української влади в  євро  вже відбулась

Неурядова організація «Центр протидії корупції» доводить, що «відмивання коштів владною верхівкою України відбувається не через віддалені офшори, а через країни Європи – зокрема, через Австрію, Швейцарію, Ліхтенштейн і Велику Британію». 

Власне, Рейнхард Прокш є уродженцем князівства Ліхтенштейн (розташоване між Австрією та  Швейцарією), має авcтрійське громадянство і стверджує, що є також акредитованим адвокатом у Нью-Йорку вже понад 20 років. Дуже імовірно, що він є резидентом США. Рейнхард Прокш — власник Compaserve Se, інкубатора фірм-прокладок у Швейцарії, Німеччині, Австрії, Великобританії, Ліхтейнштейні і США.
Всупереч законам проти відмивання грошей політично значущими особами, Рейнхард Прокш допомагав і надалі допомагає політичній верхівці України відмивати гроші і приховувати набуту власність через реєстрацію її на «підставні» фірми.
 
Клієнт — Олексій Азаров
У 2008 році Рейнхардом Прокшем була зареєстрована фірма L.A.D. A. Holding Anstalt, на вище зазначену адресу відділення Compaserve Se у Ліхтенштейні Stoklerweg 1, Вадуц. Пан Рейнхард Прокш був вказаний як директор L.A.D.A Holding Anstalt. У 2010 році ця фірма оформила на себе будинок за адресою Potzleinsdorfer Stra?e, 152–156, в якому тепер проживає Олексій Азаров. Ця власність не вказується у деклараціях ні Прем’єр-міністра, ні Олексія Азарова.
 
Клієнт — Віктор Янукович
Пан Рейнхард Прокш також тісно співпрацює з Президентом України. До вересня 2013 року на його фірму у Великобританії Blythe (Europe) Ltd, яка розташована за адресою філії Compaserve Se у Великобританії, було оформлене Межигір’я як приватна власність.
Згідно англійського реєстру компаній Company House, Blythe (Europe) Limited є компанією, що не здійснює ніякої діяльності і заснована P&A Corporate Services Trust, ліхтенштейнською філією СOMPASERVE SE. У вересні 2013 року Сергій Клюєв викупив ТОВ «Танталіт» за 146,6 млн грн — вартість статутного фонду ТОВ «Танталіт». І знову, відповідно до слів Сергія Клюєва, він придбав ТОВ Танталіт з величезними боргами і для цієї трансакції взяв кредит у ПрАТ «Укрпідшипник».
Рейнхард Прокш також напряму пов’язаний з приватизацією мисливських угідь у Сухолуччі (а це понад 30 000 га), якими користується Президент Віктор Янукович
Приватизація угідь була проведена ТОВ «Дом Лесника», заснованим британською фірмою Astute Partners Ltd, директором якої, згідно з установчими документами, є Рейнхард Прокш, а адреса її реєстрації цілком збігається з адресою лондонської філії  COMPASERVE SE.
І нарешті, Рейнхард Прокш також виявився причетним до розкішних гелікоптерів і літака, які орендуються у ТОВ «Центравіа» для Президента Януковича за гроші українських платників податків. Головним засновником ТОВ  «Центравіа» є фірма  Blythe Associates Inc, якій належить 99,9% акцій авіаційної компанії. Ця фірма зареєстрована в офшорній зоні — на Британських Віргінських островах.
Торги було проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», а саме ТОВ «Центравіа», наче б то через неправильні подання інших претендентів. Непрозорі торги спричинилися до того, що ціна за транспорні засоби для Президента перевищила ціну за такі самі транспортні засоби щонайменше вдвічі, відповідно до інформації наданої Executive Craft, компанії, що займається лізингом відповідних вертольотів і літаків у Великобританії.
 
Клієнти — брати Клюєви
Рейнхард Прокш має доволі близькі бізнес стосунки з Сергієм та Андрієм Клюєвими і не лише через Blythe (Europe) Ltd, а також через P&A Corporate Services Trust, філію COMPASERVICE SE у Ліхтенштейні. Так, у 2009 році P&A Corporate Services Trust купив Activ Solar GmbH, компанію, в якій бенефіціарними власниками являються брати Клюєви. Невеличкий екскурс в історію показує, що у 1994 році Сергій і Андрій Клюєви заснували SLAV Handel, Vertretung and Beteiligung AG, — фірму, що у 2005 році заснувала Slav Beteiligung GmbH. Slav Beteiligung GmbH у 2008 році заснувала Activ Solar GmbH. У 2008 році  Activ Solar GmbH викупив 75% акцій Запорізького заводу напівпровідників.
У 2009 році Activ Solar GmbH було продано зятем Сергія Клюєва Mr. Kaveh Ertefai P&A Corporate Services Trust.
Окремо варто зазначити, що Slav Handel Vertretung und Beteiligung AG є власником ПрАТ «Укрпідшипник»— величезного консорціуму, що об’єднує понад 20 підприємств, які спеціалізуються на кольорових металах, будівництві, фінансах, страхуванні, агрокомплексі  тощо.
Текст  подано зі скороченнями.
 
 
 

 

comments powered by HyperComments