Що міністр "животворящий" чинить": Богатирьова благословила своїм візитом Львівщину

Катерина Поліщук  |  П'ятниця, 30 серпня 2013, 17:54
Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова сьогодні удостоїла візитом Львівську область. В рамках планового робочого візиту пані Міністр сяяла свіжопідтягнутим обличчям, приймала знаки уваги ректора Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького та давала життєві поради студентам і журналістам.
Що міністр "животворящий" чинить":  Богатирьова  благословила своїм візитом Львівщину

Сіяти зерно світла і підняти бойовий дух майбутніх медиків – перша справа для міністра. Тому, перш за все вона сказала напутнє слово першокурсникам Львівського національного медичного університету. Міністр  наголосила, що головне для лікаря не респектабельне місце роботи, а вміння вселити в пацієнта віру, що він йому допоможе. «Треба наблизити медичну допомогу до нашого громадянина, де б він не мешкав. Зробити її якісною та професійною. Щоб коли на вас дивиться дитина або доросла людина, вона повірила, що тут, в Україні, можна отримати пораду й допомогу, стати здоровою людиною та не хворіти»,- впевнена Раїса Богатирьова.

В підтвердження свого спічу додала, що цього року половина випускників,які вчились за державний кошт, пішла працювати на село: «Випускник, який вчиться за державним замовленням, мусить працювати там, де потрібно державі. Ми жорстко відслідковуємо це». При цьому пані міністр просто підкорила своє красою і хвилею молодості свіжопідтягнутого обличчя ректора медичного університету імені Данила Галицького Бориса Зіменковського. Він не лише погоджувався зі всіма твердженнями міністра, а й ледь ручки їй не цілував.

Про державне фінансування медичної галузі Богатирьова воліла багато не говорити. Натомість скинула відповідальність на місцеві ради. Пані міністр наголосила на особливій відповідальності органів місцевого самоврядування щодо утримання закладів охорони здоров’я: «Сьогодні жоден медичний заклад не отримує фінансування в повному обсязі. Місцева влада несе колосальну відповідальність за їх фінансування. Я матиму розмову з владою. Думаю, департамент охорони здоров’я Львівської ОДА з новим начальником зможуть зробити так, щоб пріоритетність цього питання була підкріплена фінансовим ресурсом».

А щоб процес пішов швидше, сьогодні вона проведе робочу зустріч з депутатами Львівської обласної ради щодо виділення додаткових коштів. А заодно й підсилить авторитет нового директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА  Ростислава Ступницького, який менше місяця обіймає цю посаду. Ще донедавна він був завідувачем кафедри ортопедичної стоматології ЛНМУ імені Данила Галицького. 7 серпня 44-річного стоматолога призначили керівником галузі охорони здоров’я Львівщини. При цьому його призначення надійшло «згори» після півторарічних роздумів над тим, хто саме має курувати медичну галузь Львівщини.

Раїса Богатирьова настільки пройнялася роллю наставника, що кілька порад перепало і журналістам. На її думку реформи в медичній сфері мають впроваджувати не лише медики, а й громадяни. І щоб підтримати цей напрям,  журналісти мають більше приділяти уваги позитивним подіям, а не висвітлювати негатив.

«Це ті перші кроки, які започатковані і важко проходять не через те, що мало зробили, а через те, що потрібно і переламати свою свідомість. А переламати її треба не тільки медику, а й громаді. Без сумніву, на цій дорозі медикам потрібні партнери. Це наші пацієнти. Представники журналістського середовища, бо саме ЗМІ несуть об’єктивну інформацію та інформують про наші негаразди. А все ж таки треба нести більше про наші здобутки і перемоги. Це загартовує нас, гуртує навколо складних питань, за які ми взялися під час реформування і які обов’язкового виконаємо», - переконана міністр.

Львів друге місто в рамках робочого візиту міністра регіонами України. Вчора Раїса Богатирьова вже відвідала Миколаїв, а завтра направляється сіяти добре і вічне в Тернопіль.

comments powered by HyperComments