Новий головний медик Львівщини – майже не регіонал

Олекса Олич  |  Четвер, 8 серпня 2013, 16:38
7 серпня на брифінгу голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук повідомив новину: департамент охорони здоров'я ОДА нарешті отримав директора.
Новий головний медик Львівщини – майже не регіонал

Цей департамент ОДА не мав керівника від квітня 2012 року – увесь цей час виконувачем обов'язки був Орест Середа. Видно, пошуки гідного претендента були важкі, не всі могли витримати вимоги вищого начальства. Аж ось такий нарешті знайшовся – ним став Ростислав Ступницький.

Цього ж дня керівника представили медичній громаді області. Представляла Ступницького заступник голови Львівської ОДА Ірина Романів, колись – директор звичайної львівської школи. Яку свого часу забрав до міськради тодішній міський голова Львова Любомир Буняк (що дозволило зітхнути з полегшенням педагогічному та учнівському колективові її школи), а пізніше її вподобала і нова обласна владі імені Партії регіонів (що дозволило дещо перепочити вже колективові міськради).

Так от, Ірина Романів гордовито назвала нарешті головного ескулапа Львівщини. Ростислав Ступницький –  доктор медичних наук, професор кафедри ортопедичної стоматології та колишній декан стоматологічного факультету Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького. При цьому заступниця губернатора застерегла, що перед медициною стоїть багато проблем: від реконструкції та ремонту господарських споруд до загального покращення медичної допомоги населенню. І традиційно побажала новопризначеному очільнику медицини області успішної роботи на новій посаді.

Насправді, медики Львівщини вже настільки звикли від початку 2012 року працювати без найголовнішого з-поміж себе, що навіть не переймалися тим, хто ж нарешті всядеться на цей адміністративний стілець. Подейкують, що Ступницький позбувся посади декана за те, що торік посмів претендувати на посаду ректора Львівського національного медичного університету. Є ще й такий факт – в 2010 році Ступницький кандидував у депутати Львівської міської ради від Партії регіонів. Він того й не спростовує: так, балотувався, але членом ПР не є. Коли пройшов до міськради за списком і побачив, що там займаються політикою – склав мандат. Правда, за які ж такі визначні заслуги Партія регіонів його взяла до верхівки свого списку, Ступницький не уточнює. Певно, щось дуже особисте.

comments powered by HyperComments