Що подарує «Видавництво Старого Лева» Форуму видавців на 20-річчя

Оля Юречко  |  Четвер, 29 серпня 2013, 20:55
За два тижні стартує одна з найвідоміших та найцікавіших інтелектуальних подій України – Форум видавців. Цьогоріч він святкуватиме своє «зріле» повноліття – 20 років. З цього приводу видавництва-учасники вже готують оригінальні подарунки: свої книжкові новинки вони приурочують до ювілею Форуму. Так, символічно, двадцять непересічних книг, оригінальних презентацій та подій подарує Форуму, львів'янам та гостям міста «Видавництво Старого Лева».
Що подарує «Видавництво Старого Лева» Форуму видавців на 20-річчя

Розповідаючи про двадцятку книг, що будуть презентовані на Форумі видавців, письменниця і головний редактор видавництва Мар’яна Савка зазначила, що кожен зможе знайти тут щось собі до смаку. Цьогоріч «Видавництво Старого Лева» представить не лише дитячу літературу, але й серію «дорослої» поезії: «Це не просто збірки віршів, а справжні книги-проекти, у яких поезія найвищого ґатунку поєднується із цікавим художнім оформленням. Так, «Пятикнижжя» Грицька Чубая – видавниче втілення стореного самим поетом зшитку, в оформленні якого творча майстерня «Аграфка» використала створені спеціально для цієї збірки роботи художника Романа Романишина. А «Чаргород» Богдана-Ігоря Антонича, який презентуємо, - це своєрідна художня інтерпретація Олегом Рибчинським віршів геніального поета».

Окрім того «Видавництво Старого Лева» видало серію книг для підлітків під назвою «Майже дорослі». До цієї серії входять як українські новинки («Не такий» Сергія Гридіна, «Кав'ярня на розі» Оксани Сайко), так і світова підліткова літературна класика («Таємний щоденник Адріана Моула» Сью Таунсенд).

//azbooka.dp.ua

Розширюючи вікові межі своєї читацької аудиторії, «Видавництво Старого Лева» завжди пам’ятає про малят. Так, окрім книг «Кіт на імя Сплет» та «Вдячний Сплет» від автора-ілюстратора Роба Скоттона, знакової для української дитячої літератури книги «Лис Микита» Івана Франка та казки від тандему подружжя Прохаськів «Як зробити сніг», справжньою подією має стати відвідання Форуму найвідомішим дитячим письменником світу Джеремі Стронгом. Разом із «Видавництвом старого Лева» і перекладачем Віктором Морозовим він презентуватиме у Львові свою нову книгу «Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах».

//azbooka.dp.ua

Ще багато-багато цікавинок книжкових та подієвих обіцяє подарувати на 20-ліття  Форуму видавців «Видавництво Старого Лева».  Кожен з відвідувачів Форуму зможе взяти частинку їх і собі.

 

comments powered by HyperComments