Магія чисел львівського Форуму видавців

Наталя Істоміна  |  Четвер, 29 серпня 2013, 14:46
У повсякденній реальності є речі, які потрібно доносити до суспільства, близьких і до самих себе. І разом із цим є речі, які самі за себе говорять вражаючи фактами краще, ніж будь якими метафорами. До таких речей належить Форум видавців у Львові, який цієї осені відбудеться вдвадцяте.
Магія чисел львівського Форуму видавців

Масштаби події найкраще окреслюють цифри. Саме вони, найближчою до істини мовою, змальовують велич майбутньої події.

10 – Саме стільки бібліотек чекатиме на відвідувачів форуму.

20  – Двадцять громадських організацій будуть працювати на Форумі видавців. Завдяки цій події Львів вкотре підтвердить імідж мультикультурного міста. На форумі будуть представлені 20 країн світу: Білорусь, Великобританія, Данія, Іспанія (Каталонія), Канада, Колумбія, Німеччина, Нова Зеландія, Латвія, Литва, Польща, Росія, Румунія, Сербія, Словаччина, США, Франція, Чехія, Швеція, і Швейцарія.

40 – Передбачається участь 41 книготорговця та 48 авторів у складі польської делегації. Зірковим гостем 20-го Форуму видавців у Львові є всесвітньо визнаний філософ і культуролог Зигмунт Бауман (Zygmunt Bauman).

100 – До 100 найвпливовіших людей за версією журналу «Корреспондент» входить президент Форуму видавців Олександра Коваль. Крім того 150 волонтерів безкорисливо працюватимуть, щоб зробити подію ще феєричнішою.

200 – Очікується 200 акредитованих журналістів зі 100 українських та іноземних  ЗМІ, 220 видавців,  та 250 автограф-сесій.

300 – Книголюби мають хороший орієнтир у морі якісної літератури завдяки форуму у Львові. Триста сорок книжок від 80 видавництв, номіновано на здобуття премії «Найкраща книга Форуму-2013».

400 – Форум висвітлений у 400 публікаціях  у ЗМІ, його відвідають 420 гостей, з яких 362 авторів.

700 – Саме стільки заходів передбачено у програмі.

10 000 – Це особи, які слідкують за новинами заходу у соціальних мережах, зокрема, у Facebook, ВКонтакті і на YouTube.

50 000 – Стільки потенційних відвідувачів нараховує майбутня подія.

100 000 – Учасники привезуть 100 000 книжок, з яких 10 000 - нові видання

5 000 000 – Кількість поінформованих про Форум читачів в Україні і закордоном

Події і заходи, які заплановані на Форумі, вражають кількістю та неординарністю. Здавалося б, не залишилося подій, які можна класифікувати як сюрприз. Проте організатори вже вкотре перевершили самі себе і анонсують чергові несподіванки. Вперше встановлений статус «Країна - Почесний Гість», який цього разу отримала Польща, запропонувавши програму з 49 заходів. Крім того Форум видавців розширить місце локації у Дрогобич, де відбудуться поетичні читання у за участі літературних зірок світового рівня.

comments powered by HyperComments