Нові події на 20-му Форумі видавців у Львові

Оля Юречко  |  Четвер, 29 серпня 2013, 10:27
Вже традиційно Форум видавців обіцяє безліч цікавих подій, перформансів і книжкових новинок. Цьогорічна подія, яка відбуватиметься вже вдвадцяте, буде особливо насичена та святкова, адже окрім уже традиційних ярмарку української книги, міжнародного літературного фестивалю, фестивалю ТРАНСЛІТ, конкурсу на найкращу книгу, цьогорічний Форум видавців акумулює ще більше дискусій та акцій.
Нові події на  20-му Форумі видавців у Львові

Так, однією з фокусних тем цього року стане «Жінка у світі, що змінюється», яка приурочена до 150-річчя від дня народження Ольги Кобилянської. Програму заходу складають 17 дискусій, модератором яких виступить відома журналістка та літераторка Ірина Славінська. У межах тими передбачені обговорення історії жінок та жінки в історії, ролі жінки в українській освіті, жінки в українській прозі (авторки і героїні) так ін.

Друга найактуальніша тема фестивалю розкриватиме проблему подолання раку. Під час дискусії «Імператор хвороб: перемогти хворобу, жити з хворобою, гідно померти», яку модеруватиме Ольга Герасим’юк. На заході обговорюватимуться книги «Победить рак!» Катерини Гордєєвої та «Імператор хвороб: біографія раку» лауреата Пулітцерівської премії 2011 року Сіддхартхи Мукерджі. Окрім авторів у обговоренні візьмуть участь письменниця Марія Матіос та доктор психологічних наук, професор Наталія Шевченко.

Вдруге цього року відбудеться фестиваль «Контекст», який є продовженням програми створення, підтримки і розвитку інфраструктури, що обслуговує літературний процес. Цьогорічна програма фестивалю присвячена літературній критиці і книжковій журналістиці. Учасниками проекту стали 25 молодих журналістів, які матимуть змогу послухати лекції і взяти участь у майстер-класах від найкращих літературних критиків і журналістів світу (Олафа Кюля, Олександра Гаврилова, Ганса-Петера Куніша, Алі Боудена).

Вдруге і по-новому Форум видавців робить подарунок пенсіонерам, проводячи благодійну акцію «Третій вік: задоволення від читання». У рамках акції пенсіонери матимуть можливість відвідати безкоштовно Книжковий ярмарок та придбати книги українських видавництв з великою знижкою. Окрім того організаторами передбачено 6 зустрічей з письменниками і культурними діячами старшого покоління (Емою Андрієвською, Валерієм Шевчуком, Ігорем Калинцем, Василем Шкляром та ін), а в театрі ім. Марії Заньковецької  для них відбудеться вистава «Ромео і Джульєтта в кінці листопада».

А ще цього року Форум видавців вперше виходить поза межі Львова, поширюючи акцію на Дрогобич, у якому мають відбутися поетичні читання за  участі Наталі Хендл, Ліни Екдаль та ін.

 


comments powered by HyperComments