Уперше у Львові пройшов крос-кантрі триатлон серед аматорів

Дмитро Майстренко  |  Понеділок, 19 серпня 2013, 10:17
Як повідомили організатори на своєму сайті, триатлон «Proba» зараховують як ІІ етап АКЗУ Multi XC (аматорського кубку Західної України з мультикрос-кантрі). Участь у цьому заході взяли п’ятнадцять учасників. Для багатьох це був перший у житті досвід подібних спортивних змагань.
Уперше у Львові пройшов крос-кантрі триатлон серед аматорів

Спочатку на них чекав заплив на 200 метрів, потім 20 кілометрів - на велосипеді гірською трасою та біг на 2800 метрів.

Організатори, звичайно, очікували трохи більше учасників.

Лев Бекетов, організатор та головний суддя змагань: «Я і сам є учасником подібних змагань, останній раз приймав участь у класичному триатлоні. Але знаю, що є багато шанувальників саме крос-кантрі триатлону, тому ми і вирішили організувати саме такий вид змагань. Також метою проведення цього заходу є розвиток аматорського руху, пропаганда активного відпочинку. Ми допомагаємо людям розвиватися фізично і духовно.

Щодо кількості учасників, то ми трохи не задоволені. Попередньо було зареєстровано близько 30 учасників, проте фактично сьогодні є лише 15. Хотілося б більше спортсменів».

Серед п’ятнадцяти учасників була й одна учасниця – Поліна Годлевська. До честі учасниці, вона добре стартувала і після першого відрізку триатлону (запливу на 200 м) була хоча й не першою, але й не останньою. Вона мало в чому поступалася своїм суперникам-чоловікам. Хоча під кінець змагання технічні проблеми із велосипедом не дозволили їй попоротися за найвищі місця. Як наслідок закінчила триатлон Поліна на чотирнадцятому місці.

Поліна Годлевська, єдина учасниця триатлону: «Для мене це перший в житті крос-кантрі триалон, і враження від змагань у мене простосуперські!  Я знаю, що це перший у Львові такий триатлон. І до того ж тут поєднані всі мою улюблені дисципліни. Більше у нас ніде немає крос-кантрі триатлону, є «шосейка» (маршрут велосипедного кросу пролягає по трасі, на відміну від крос-квантрі, де маршрут пролягає по гірських дорогах – прим.), але я не прихильниця такого виду.

Щодо суперників, то найперше – ти суперник сам собі. І не важливо, хто проти тебе: жінки чи чоловіки. Якщо ти все добре і злагоджено робиш, то результат буде відповідний. Сьогодні я пробила колесо і завершальний відрізок велокросу довелося йти пішки. І було дуже велике бажання зійти із дистанції. І я рада, що зуміла перебороти себе і таки закінчити змагання, добігти до кінця. Також я задоволена, що сьогодні вийшла з води не останньою. 

Велике значення має підготовленість. Я також задоволена тим, як проходила транзитні зони. У мене все було на місці, і я швидко переходила від плавання до велокросу, і від вело кросу до бігу. Саме моя підготовленість і затрати мінімум часу дозволяли мені де в чому відігравати час у суперників-чоловіків».

Поліна Годлевська

А здобув перемогу з великим відривом Олександр Тодорчак. Для нього це також був перший триатлон у житті. І як зізнався після завершення змагань переможець, він навіть не думав, що зможе перемогти та ще й з таким відривом.

Олександр Тодорчак, переможець: «У мене давно було бажання взяти участь у такому турнірі. Нарешті це мені вдалося. Я не ставив собі за мету обов’язково перемогти. Найперше хотілося спробувати щось нове, відчути нові враження. Також давно хотілося взяти участь саме у крос-кантрі. І ц дуже добре, що його нарешті провели у Львові. Узявши участь в цьому триатлоні, можна сказати, я здійснив свою давню мрію».

Призерам та учасникам після того, як вони віддихалися і відпочили, організатори вручили грамоти та подяки. За друге і третє місце Лев Бекетов вручив сертифікати від фірми «Columbia» на 100 гривень. А переможець отримав куртку від тієї ж фірми, і тепер на таку ж суму може собі вибрати будь-який товар. Після урочистої частини переможні салютували «солодким дитячим шампанським».

comments powered by HyperComments