Зоокуток у парку «Знесіння». Сьогодні тут вже мешкають фазани, куріпки, сови, шиншили та собаки

Юлія Миколишин  |  Середа, 14 серпня 2013, 10:58
У львівському парку «Знесіння» облаштують міні-зоопарк. Дозвіл на використання території в 1700 квадратних метрів, яка прилягає до недобудованого готелю, надали місяць тому депутати Львівської міськради. Паркову землю підприємство орендуватиме упродовж 5-ти років без права приватизації та забудови. А невеличкий зоокуток, де вже мешкають більше 10 видів тварин та птахів, зможуть побачити відвідувачі безкоштовно.
Зоокуток у парку «Знесіння». Сьогодні тут вже мешкають фазани, куріпки, сови, шиншили та собаки

Цю територію, яка раніше  без дозволу була огороджена одним з підприємців, львівські обранці вирішили віддати в оренду власникам готельного комплексу, що будується поряд з парком "Знесіння". Сьогодні у живому кутку вже мешкають фазани, куріпки, сови, шиншили та собаки. Це лише половина від запланованих мешканців міні-зоопарку.

 «Планується також, щоб були коні, два олені. Той клаптик території буде заселений звірями, діти  зможуть прийти, побавитися з ними, поїздити на конях», - планує голова громадської організації «Боривітер» Михайло Діжак.

Обов’язок годувати та утримувати тварин візьмуть на себе місцеві підприємці. А поки чекають на погодження документів з дирекцією парку.

 «Оренда цієї території на 5 років. Інтерес міста: в бюджет міста будуть поступати кошти за оренду, інтерес парку – гості і відвідувачі парку можуть безкоштовно взяти свої родини, дітей і прийти подивитися», - каже директор парку «Знесіння» Руслан Гречаник.

За його словами, куточок живої природи можна буде відвідати з окремого входу з боку бібліотеки. Однак приблизно за місяць.  А поки що триває облаштування території. Хоча самі підприємці кажуть, що остаточний вигляд міні-зоопарку відвідувачі зможуть побачити за рік, коли після підписання угоди тут повністю зроблять оглядові майданчики і отримають погодження дозвільних служб.

 

comments powered by HyperComments