На Львівщині тривають кадрові переміщення. Бродівський район віддають "Свободі"?

Олекса Олич  |  Понеділок, 12 серпня 2013, 13:11
Започаткувавши масштабні кадрові зміни у «вертикалі влади» на Львівщині, голова обласної державної адміністрації Віктор Шемчук не обмежився цілою низкою суворих попереджень та показовим звільненням голови Турківської РДА. Водночас він спрямував до Адміністрації президента подання також і на звільнення голови Бродівської районної державної адміністрації Василя Стронського.
На Львівщині тривають кадрові переміщення.  Бродівський район віддають "Свободі"?

Але, на відміну від більшості шефів районних адміністрацій, той не почув на свою адресу щонайменшої критики. Навпаки, у спілкуванні із журналістами Шемчук повідомив, що Стронський переходить на іншу роботу до облдержадміністрації (тобто, йде на підвищення). І лагідно додав, до нього ставляться з повагою, і, відповідно, він знайде достойне місце.  

Скоріш за все, могла матися на увазі посада начальника департаменту ЖКГ, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплекс, про потенційну вакантність якої Шемчук вже заявляв попередньо. Освіта Стронського (інженер – геолог та магістр державного управління) мабуть, дозволить йому сяк-так розібратися зі справами департаменту (якщо не знайшлося нікого компетентнішого у самому Львові).

Хоча тут справа, мабуть, в іншому. Вже певний час на голову ОДА тиснули представники ВО «Свобода», які мають великий вплив на місцеві ради, але мізерний – на адміністрації. Як жест доброї волі, вони пропонували віддати їм хоч одну райдержадміністрацію району, який вони контролюють практично тотально – Бродівського. В.Шемчук певний час маневрував, а тут, схоже, вирішив піти на поступки. Звільнив для Стронського департамент, а район повністю «здає» «Свободі».

comments powered by HyperComments