Туристична Львівщина: прикордонні реалії та перспективи

Наталя Істоміна  |  П'ятниця, 9 серпня 2013, 10:19
Львівщина є прикордонною областю. Це надає їй великі перспективи з одного боку, але накладає велику відповідальність з іншого. Про це та багато чого іншого розповів Левко Захарчишин, в. о. директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА) на прес-конференції «Чим приваблюватиме надалі Львівщина туристична? Співпраця з регіонами іноземних держав».
Туристична Львівщина: прикордонні реалії та перспективи

Якщо використати прикордонне положення Львівщини з максимальною користю, то її територія стане плацдармом для міжнародних контактів і важливим транзитним вузлом для всієї України. Зараз Львів та Львівська область веде активну співпрацю із Польщею, Німеччиною, Австрією, Словаччиною та Чехією. В цілому підписано більше 50 регіональних угод, проте більшість із них не є активними. На це є різні причини і зокрема тому, що вести співпрацю з усіма цими регіонами є доволі складно і затратно. Особливо, якщо це стосується таких далеких країв як Бразилія, Чилі, Канада, через обмежене фінансування ці контакти стають швидше віртуальними.

Левко Захарчишин розповідає, що пріоритетом міжнародного співробітництва було визначено співпрацю із європейськими регіонами. „Ми ведемо роботу, щоб налагодити співпрацю з країнами, з якими у нас немає партнерських відносин. Це Італія, Франція та Великобританія”.

Львівщина відіграє важливу роль на міждержавному рівні в українсько-польських стосунках. Існує українсько-польська Міжурядова координаційна рада. У рамках цієї ради створений ряд профільних комісій. Одну із цих комісій вже традиційно очолює голова Львівської обласної адміністрації. Дуже важливо, що за Львівщиною зберігається право очолювати комісію.

Львівщина має безліч цікавих історичних пам’яток. У світовому списку спадщини ЮНЕСКО наявні одразу чотири дерев’яні церкви. Їхню роль та роль інших дерев’яних церков Левко Захарчишин обіцяє посилювати в туристичному бізнесі. «Ми будемо використовувати досвід польських колег, які створили цікаві промоційні проекти для своїх дерев’яних пам’яток. На Львівщині понад 150 дерев’яних пам’яток, це може стати чудовою нагодою для приваблення туристів».

comments powered by HyperComments