Скандал на Львівщині: замість сиріт в «Артеку» безкоштовно оздоровлювали чиновницьких дітей

Катерина Поліщук  |  Четвер, 8 серпня 2013, 17:23
У Турківському районі з 69 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які претендували на оздоровлення, жодна не отримала пільгової путівки в «Артек» чи «Молоду гвардію». Відпочивати за кошт держави поїхали лише діти місцевих чиновників. У решті районів Львівщини схожа ситуація – путівки або не потрапляли до адресатів, або за них потрібно було суттєво доплачувати. Голова ЛОДА Віктор Шемчук запевнив – за таке полетить багато голів, як чиновників, так і лікарів, які видавали «липові» довідки.
Скандал на Львівщині: замість сиріт в «Артеку» безкоштовно оздоровлювали чиновницьких дітей

Прокуратура Львівщини перевірила як розподілялись пільгові путівки на оздоровлення в санаторіях. Керівник обласної адміністрації шокований, він каже, що «в Україні такого заповідника корупції та цинізму вже ніде немає».

Найбільше порушень правоохоронці зафіксували у Турківському районі. Там, за рахунок державного бюджету в «Артек» скерували 18 дітей з благополучних сімей. Здебільшого це діти керівників місцевих органів влади, серед них діти посадовців РДА, реєстраційної служби районного управління юстиції. Голова Турківської РДА Володимир Гребенюк отримав аж дві пільгові путівки для своїх дітей. Вчора губернатор вже підписав подання про його звільнення.

«Я розумію якби ви 69 дітей-сиріт оздоровили і після цього відправили своїх, чорт з ним. Але, коли жодної сироти не відправили, а повідправляли лише своїх дітей. За це буде найжорстокіша кара!» – обурюється Володимир  Шемчук.

Подібні порушення прокуратура зафіксувала також у Мостиському, Буському, Бродівському, Радехівському, Перемишлянському районах та у містах Стрий, Моршин та Трускавець. Прокуратура вже відкрила кримінальні провадження по кількох справах.

comments powered by HyperComments