Львів «загрібає» гранти. Щоправда, разом з ними набрав півмільярда гривень кредиту

Катерина Поліщук  |  Середа, 7 серпня 2013, 16:57
Сьогодні лише в Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Львів позичив 64 мільйони євро. Це більш ніж півмільярда гривень, які місту доведеться віддавати наступні півтора десятка років. Сума грантових грошей, які місто отримало бонусом під кредити, в чотири рази менша – лише 16,1 мільйони євро.
Львів «загрібає» гранти. Щоправда, разом з ними набрав півмільярда гривень кредиту

Не встигли львів’яни збудувати велодоріжок на 600 тисяч євро, як отримали новий грант від німців – майже в десять разів більший. Міністерство охорони навколишнього середовища Німеччини дає 5 мільйонів євро на утеплення Сихівських багатоповерхівок. У міській раді запевняють – все це завдяки кредитам, які місто взяло в Європейського банку реконструкції та розвитку.

«ЄБРР став тим магнітом, який «притягнув» ще й цей грант до Львова», - зазначив Сергій Кіраль, начальник управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій Львівської міськради.

А магніт у Львова таки великий. На сьогодні місто взяло 4 кредити в ЄБРР на загальну суму 64 мільйонів євро. Тобто, 678 мільйонів гривень згідно з сьогоднішнім курсом валют Нацбанку.

 Зокрема, ЛМКП «Львівтеплоенерго» взяло 20 млн. євро на ремонт труб та мереж, ЛКП «Львіватодор» - 26 млн. євро на реконструкцію вулиць вздовж трамвайних маршрутів № 2 і № 6, а також 6 млн. євро на будівництво трамвайної колії на Сихів. ЛКП

«Львівелектротранс» позичив 12 млн. євро, щоб купити вживані німецькі трамваї та оновити своє обладнання.

 

comments powered by HyperComments