У Львові стартувала громадянська кампанія „Я за Україну в Європі”

Наталя Істоміна  |  Середа, 7 серпня 2013, 14:54
У Львові та Львівській області стартувала громадянська кампанія „Я за Україну в Європі”. Ідея кампанії полягає у прагненні об’єднати громадян України довкола євроінтеграції України. Кінцевою метою повинна стати демонстрація українській владі та країнам ЄС прагнення українців бути частиною ЄС на Саміті „Східного партнерства” у Вільнюсі.
У Львові стартувала громадянська кампанія „Я за Україну в Європі”

Про те, яким чином буде реалізована кінцева мета акції розповіли Ярослав Погарський, голова політради партії „Вся Україна” та Ігор Сліпецький, координатор кампанії „Я – за Україну в Європі”  у Львівській області.

Ярослав Погарський розповідає, що підписи за угоду про асоціацію з ЄС спочатку збирали в он-лайн режимі. В першу чергу це було з допомогою соціальних мереж, зокрема, „Facebook”  і „ВКонтакте”. Згодом ця кампанія „вийшла” на вулиці і в обласних центрах з’явилися намети, де кожен має змогу поставити свій підпис, щоб підтримати інтеграцію України в ЄС.

Кампанія „Я за Україну в Європі”  передбачає 3 етапи. Це збирання підписів громадян України, які проживають в межах держави і поза її межами; збір підписів серед громадян країн-членів ЄС у ключових столицях Європи; презентація зібраних підписів напередодні Саміту „Східного партнерства” у Вільнюсі.

Ярослав Погарський наголошує на унікальності теперішньої шансу на вхід України в ЄС. „В України друга можливість після 1991 року зробити вибір куди рухатися” – зазначає він.

Ігор Сліпецький вважає, що галичани завжди відчували себе ближчими до Європи. Причину цього він вбачає у близькому розташуванні Галичини до кордону. Як вважає координатор кампанії, це дає підстави стверджувати, що львів’яни продемонструють свій європейський вибір.

Під час презентації кампанії прозвучало запитання про те, чому ініціатори вважають що підписи громадян вплинуть більше на інтеграцію в ЄС, ніж звільнення на волю Юлії Тимошенко. На це Ярослав Погарський відповів, питання про долю однієї людини і мільйонів людей не є співмірними. Крім того політик висловив доволі нетипову думку: „Я переконаний, що підписання угоди між Україною і ЄС прискорить процес звільнення Юлії Тимошенко”.

 

comments powered by HyperComments