Боротьба з корупцією - і знову запах Партії регіонів

Олекса Олич  |  Вівторок, 6 серпня 2013, 17:26
5 серпня прес-служба прокуратури Львівської області повідомила громадськість про черговий успіх у титанічній боротьбі з корупцією. Як виявилося, розпочато кримінальне провадження за фактом незаконної розтрати посадовими особами Перемишлянської райдержадміністрації коштів, виділених Львівщині ПАТ «Укртранснафта» в рамках угоди про співробітництво у сфері розвитку нафтогазового комплексу і соціальної інфраструктури населених пунктів.
Боротьба з корупцією - і знову запах Партії регіонів

Не названі прес-службою поіменно посадовці перерахували 60 тисяч гривень «нафтових» коштів підприємству-підряднику за проведення ремонту у загальноосвітніх школах району. Як з’ясувалося – перерахували незаконно. Оскільки, зрозуміло, жодних ремонтних робіт ця комерційна структура не виконувала. Отож, уважно придивившись, прокуратура розгледіла у діях посадовців райдержадміністрації та приватного підприємства ознаки кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 191 Кримінального Кодексу України.

Як відомо, завжди і у всьому винен виконавець, хоча зрозуміло, що без начальника просто так 60 тисяч гривень в пустоту не списати. Тому варто згадати: голова Перемишлянської районної державної адміністрації від 25 березня 2011 року - Орест Йосипович Краєвський, водночас і керівник районної організації Партіїs регіонів, племінник голови обласної організації ПР Петра Писарчука. Попередньо – міський голова містечка Бібрка. І в цей час вже був об’єктом прискіпливої уваги правоохоронців, які детально цікавилися певними нюансами його мерської діяльності як то зловживання службовим становищем (зокрема, корупційні діяння), порушення в організації роботи ради та виконавчого комітету, порушення в земельних питаннях та в бюджетній і фінансовій сферах.

Але з приходом до влади Віктора ІІ (Януковича) та Партії регіонів, Краєвський отримав до рук рідну Перемишлянщину, і, як власник «правильного» партійного квитка більше інтересу в правоохоронців не викликав. А окремі нарікання мешканців району на ті чи інші масштабні зловживання інакше як наклепом недоброзичливців назвати і не личило. Аж тут раптом виявляється, що у його господарстві (райдержадміністрації) «спіонерили» 60 тисяч гривень. Сума, начебто, не велетенська, але ж все таки сума. Та й корупційний скандал на Батьківщині головного регіонала області Писарчука, за ймовірної участі його ж племінника – це подія. І ознака того, що хтось всередині Партії регіонів вирішив звести порахунки з допомогою прокуратури, і не просто з племінником, а з самим «регіональним дядьком» Львівщини.

Самому ж Краєвському є над чим замислитися. Адже 1 серпня Печерський районний суд столиці відправив під домашній арешт спійманого на хабарі горезвісного на Київщині ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника, теж члена ПР. А починалося все з малопомітного повідомлення ЗМІ про те, що прокуратура Київської області порушила кримінальну справу щодо посадових осіб одного з вищих навчальних закладів області за розтрату майже 10 мільйонів гривень державних коштів.

comments powered by HyperComments